Annonse
HjemNyheter«Alle» vil ha lappen i appen

«Alle» vil ha lappen i appen

Det gikk ikke mange timer fra Statens vegvesen lanserte det digitale førerkortet før noen slet med å få logget seg på. Ikke noen rart, for tusener på tusener kastet seg over den digitale lappen.

Det er en ting som har skapt mer trøbbel for norske bilister enn noe annet, nemlig den fysiske lappen.

Hvert eneste år har rundt 75.000 nordmenn kontaktet Statens vegvesen for å få utsendt et nytt førerkort etter å ha rotet det bort.

Det er mange!

I tillegg har de moderne tidene bydd på et annet problem rundt den fysiske lappen. Det er nemlig slutt på lommebøker, og dermed er det også lettere å glemme sertifikatet ‒ spesielt om man kjører forskjellige biler.

Saken fortsetter under Annonsen

Og de mest uheldig har fått svi for dette, for det vanker 500 kroner i bot om du ikke kan forelegge sertifikatet.

Så er det virkelig en ting bilistene ville satt pris på er det en digitalisert utgave av førerkortet på mobilen, og det har de nå fått.

Mandag kunne nemlig nordmenn laste ned appen «Førerkort» signert Statens vegvesen både på App Store og Google Play.

Vegvesenet hadde nok sett for seg en bra trøkk rundt dette, men drømte neppe om den vanvittige trafikken som faktisk oppstod.

‒ Rett og slett ellevilt. Vi visste at dette kom til å bli populært, men interessen og trafikken overgår det meste. Vi er glade for at folk setter pris på tjenesten, sier direktør Bodil Rønning Dreyer i Statens vegvesen.

For i løpet av et døgn lastet 670.000 brukere ned appen, og det kom raskt meldinger om at det var noen som slet med å få logget seg inn.

Vegvesenet sier at det var litt småkluss rundt tjenesten «BankID på mobil» som kan brukes for å logge seg inn, ellers gikk lanseringen prikkfritt.

2,2 millioner førerkort-innehavere kan bruke det nye digitale førerkortet, men de som har det gamle «rosa» førerkortet eller ikke har et digitalt bilde hos Vegvesenet må først inn på en trafikkstasjon før de kan ta mobil-lappen i bruk.

Det er også noen begrensinger på programvaren til mobiltelefonene, og disse må ha enten ha iOS-versjon 9.0 eller nyere for iPhone og Android-systemet må være 6.0 eller høyere.

En som hadde alt dette under kontroll var faktisk en 95 år gammel førerkortinnehaver, som var en av de 670.000 som har installert førerkort-appen på sin mobil. Det er imponerende!

Den digitale lappen er foreløpig kun gyldig i Norge og som legitimasjon dersom du blir stoppet i trafikkontroll.

Om du skal leie bil – i Norge eller utlandet – må du fortsatt i en periode framover vise fram plastkortet av sertifikatet.

Er du en av de som sov deg gjennom mandagen, og fortsatt ikke fått med deg den digitale lappen?

Ingen fare.

Her kan du laste ned (l)appen Førerkort:

Les også:

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,180FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse