Toyota bZ4X er en populær bil her i Norge. (Fotos: Toyota)

Aldri før har Toyota solgt så mange biler i Norge

Med hele fire modeller inne på topplisten over de mest populære nybilene i juni satte Toyota Norge ny personlig salgsrekord for én måned.


Nybilsalget i juni fikk seg en opptur sammenlignet med juni 2023, og det ble totalt registrert 17.512 biler ‒ opp 12,5 prosent og 1.946 flere biler enn for ett år siden. 

Tesla var vinneren i juni med 3.672 nyregistrerte biler, men ikke langt bak fulgte Toyota med 3.243 nyregistreringer og en markedsandel på 18,5 prosent. De to mest populære merkene sto for 39,5 prosent av alle nybilene i juni, så 4 av 10 personbiler kom enten fra Tesla eller Toyota.

Men Toyota har som kjent også varebiler, og inkludert disse var det japanske merket det aller mest populære. Totalt skuflet Toyota Norge ut enda flere nybiler enn Tesla i juni, noe som gjør dette til tidenes beste måned for merket. 

– Vi er stolte over å kunne rapportere at juni 2024 blir vår beste måned noen gang i Norge, med totalt 3.777 registrerte person- og varebiler, sier Piotr Pawlak, administrerende direktør i Toyota Norge.

‒ Dette skyldes en enorm innsats fra våre forhandlere i kombinasjon med attraktive modeller. Det er særlig imponerende at dette skjer under ellers krevende markedsforhold.

Toyota har som kjent kun en elbilmodell, bZ4X, men holder imponerende følge i et veldig elbilfokusert norsk marked. Hele fire av de 10 mest registrerte modellene i juni kom fra Toyota, noe som altså ga ny salgsrekord. 

Den detaljerte elektroniske registreringsdataen til Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV) strekker seg tilbake til 1998, og tallene for juni 2024 var det dobbelte av snittet de siste 25 årene. Den forrige Toyota-rekorden lød på 3.458 biler og ble satt for halvannet år siden. 

Dette er også aller første gang Toyota presser seg over 3.000 nybiler i sommermåneden juni. Faktisk har Toyota kun fire ganger kommet over 2.000 nybiler i juni-måneden, ifølge OFV-statistikken.

Pawlak sier at en av grunnene er det brede modellutvalget, og blant de 15 mest populære bilene i juni finner vi fem Toyota-modeller. I tillegg mener han også at kundenes tillit og lojalitet til merkevaren er en viktig faktor.

– Kundene kommer stadig tilbake til oss fordi de har tillit til merkevaren, produktene våre, og ikke minst til forhandlerne våre. Denne tilliten er noe vi har jobbet hardt for å oppnå, og det er svært tilfredsstillende å se at arbeidet gir resultater, sier den norske Toyota-sjefen.

Toyota har en lang norsk historie som strekker seg 60 år tilbake, og er på plass i de fleste krinker og kroker. Det hjelper også på at merket både nasjonalt og internasjonalt er blant de beste i undersøkelser som går på kundetilfredshet. 

– Vi leverer høy kvalitet og pålitelighet i alle ledd, fra produksjon til salg og service. God kundetilfredshet er hjørnesteinen i vår tilnærming, og det er dette som har gjort det mulig for oss å nå slike resultater, sier Pawlak.

På topp-10-listen for juni hadde Toyotas både Yaris Cross (998 biler), bZ4X (765) og Rav4 (573), så to hybrider og en ren elbil. 

– Vi er glade for at kundene ser at hybrider tilfredsstiller behovene deres, og at mange biler er bestilt for levering i første halvår. Det ekstra høye registreringstallet i juni for hybridmodellene kan også forklares med nye momsregler, noe som gjør leasing dyrere fra 1. juli, sier Pawlak.

– Samtidig er det gledelig at bZ4X fortsatt leverer sterkt og er blant de mest populære elbilene i Norge både i juni og hittil i år.

Pawlak ser lyst på framtiden, som inkluderer nye lovende modeller. 

– Å se disse resultatene er utrolig givende. Vi er dedikert til å fortsette å utvikle innovative og bærekraftig teknologi som møter behovene til våre kunder, avslutter en godt fornøyd Piotr Pawlak. 

Slik så topp-10 ut i juni:

  1. Tesla Model Y: 2.324 nyregistreringer
  2. Tesla Model 3: 1.334
  3. Toyota Yaris: 1.290
  4. MG 4: 1.171
  5. Volvo EX30: 1.080
  6. Volkswagen ID.4: 834
  7. Toyota bZ4X: 765
  8. Toyota Corolla: 602
  9. Toyota Rav4: 573
  10. Audi Q4 e-tron: 543
Her Norges 3. mest populære nybil i juni, Toyota Yaris. Dette er den populære Cross-utgaven:

Les også:

Debatt