Annonse
Hjem Elbiler Aiways med linjelekker elbil

Aiways med linjelekker elbil

For ett år siden skapte kinesiske Aiways bølger gjennom Europa med en helelektrisk SUV, og nå slår de nok en gang til ‒ nå med en crossover coupé-modell med forførende linjer.

Aiways hører hjemme i Shanghai, men ambisjonene strekker seg langt utenfor egne landegrenser. Merket har som mål å bli det første kinesiske merket som kommer med en elbilmodell i Europa, og er nå klar med en europeisk versjon av SUV-modellen U5.

Salget skal starte i april, og om alt går etter planen klarer dermed Aiways å slå rivaler som Lynk & Co og Byton som første kineser i Europa.

Merket ble etablert i 2016, og siden den gang har de åpenbart hatt det travelt.

For nå er det klart for et nytt Genève Motor Show, hvor altså U5 fikk premiere i fjor. Og Aiways ankommer nok en gang Sveits med noe helt nytt i bagasjen.

Saken fortsetter under Annonsen

Nå handler det om den neste modellen i tallrekken, U6ion. Som vi kan se av bildet er den en sportslig crossover med coupélinjer.

Dette blir den andre elbilen fra Aiways bygd på MAS-plattformen (More Adaptable Structure), og blir dermed et søsken av U5 som navnet da også hinter.

Det er kanskje lett å avvise Aiways U6ion som «bare en kinesisk elbil med kopierte linjer», men det bør du ikke gjøre. Absolutt ikke.

Mannen som er kunstnerisk ansvarlig og sjefsrådgiver for designet er nemlig Ken Okuyama, en mann man absolutt bør respektere. For den japanske designeren har en CV som få andre, og har blant annet jobbet for GM, Porsche og Pininfarina.

Okuyama har vært med på å designe en lang rekke særs imponerende biler, som Porsche 911 (996), Maserati Quattroporte (5. generasjon) og ikke minst selveste Ferrari Enzo.

Så nå vi skriver en linjelekker elbil, er U6ion virkelig det.

Her er den andre illustrasjonen Aiways har offentliggjort:

‒ U6ion-skissene presenterer en crossover-coupé med en harmonisk og spennende form, som skal tiltrekke unge bilbrukere på jakt etter en SUV med nullutslipp som tilbyr stil, praktisk og elektrisk ytelse, sier sjefdesigner Dongfei Luo.

Vi kan knapt vente til å se mer av U6ion, og vi trenger heldigvis ikke å vente så veldig lenge.

Aiways vil avduke sin andre elbilmodell under pressedagen i Genève 3. mars, og vi lover å komme med flere bilder og mer info om sluttproduktet.

Men vi kan ikke avslutte før vi har vist et bilde av den første modellen, så her har du U5 som etter planen skal få salgsstart i april.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,792FansLik
84FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker