Annonse
HjemNyheterSlik ser det nye Kia Sorento ut

Slik ser det nye Kia Sorento ut

For rundt to uker siden viste Kia to noe maskerte bilder av den nye Sorento, og nå har produsenten også sluppet de første offisielle bildene.

Det er god grunn til å sjekke ut den nye Sorento-modellen, for dette er virkelig er ny bil.

Bilen er solgt i over tre millioner eksemplarer siden ble introdusert i 2002, og kom i 2. generasjon i 2010.

Den nåværende generasjonen ble lansert i 2016, og med en rivende utvikling i bilverden er det altså allerede nå klart for en ny generasjon.

Saken fortsetter under Annonsen

4. generasjon får premiere under Genève Motor Show i begynnelsen av mars, og er bygd opp på en helt ny plattform for mellomstore SUV-modeller.

Dette brøyter også vei for nye drivlinjer, og Sorento kommer for første gang også som hybrid.

Det er lett å se at designet til nye Sorento er kraftig modernisert, spesielt forfra. Der har «tigernesen» vokst, og smelter nå sammen med de nye frontlyktene på en smart måte som gir et enda bedre helhetsinntrykk.

Effekten gjør at det nesten ikke er mulig å se hvor grillen ender og hvor frontlyktene starter.

Kias designfolk har fokusert på skarpere linjer og flere sammenhengende overflater, men de har også kortet ned overhenget både foran og bak som bør gi bedre innvendig plass.

Nye Sorento får også et lengre panser hvor A-stolpen er flyttet 30 mm bakover, og resultatet er at kupéen er dratt litt bakover.

Alle de tre store designsentrene i Sør-Korea, USA og Europa har vært med på utviklingen av 4. generasjon Sorento, som føyer seg inn i rekken av nye SUV-modeller fra Kia. Internasjonalt inkluderer dette både Seltos, Stonic, Sportage og Telluride.

Den nye plattformen åpner også opp for ny teknologi, og nye Sorento kommer både med nye førerassistenter, ny teknologi og nye infotainment-funksjoner.

Bilen får premiere i mars, men Kia har altså sluppet flere bilder av den oppgraderte modellen.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse