Annonse
Hjem Elbiler Skoda avslører navnet på elbil

Skoda avslører navnet på elbil

Det tsjekkiske bilmerket har på gang sin første elbilmodell basert på MEB-plattformen, og SUV-modellen får et irsk-inspirert navn som selvsagt slutter på q.

Hva heter SUV-modellene til Skoda?

Jo, den minste heter Kamiq, den mellomste Karoq og flaggskipet er kalt Kodiaq.

Alle tre begynner altså på k og slutter på q.

Men det er en ny SUV på gang, og denne skal bringe merket inn i framtiden. Den er altså elektrisk – helelektrisk.

Saken fortsetter under Annonsen

Skoda har droppet bokstaven k først i navnet, og går heller for den langt mer passende bokstaven e. Ja, som i elektrisk, e-mobilitet og elbil.

Men den nye modellen følger oppskriften med q til slutt, og med nya i midten blir dermed navnet på den kommende el-SUVen Enyaq.

Det skal ifølge Skoda både stå for kraft og effektivitet, og vise bilens dynamikk.

Ok.

Det er altså ordnet enya som er sentralt i det nye navnet, og dette stammer fra det irske navnet eithne som betyr essens, ånd eller prinsipp.

Skoda tenker lenge og vel på sine modellnavn, og både Kamiq, Karoq og Kodiaq er inspirert av språket til inuittene som lever på Grønland og i Canada.

Og med det solide norske elbil-salget kan vi kanskje forvente oss et norsk-inspirert navn på den neste elbilmodellen? Vi får se.

Skodas aller første elbil laget fra bunn av blir altså en SUV på Volkswagen-gruppens MEB-plattform, og tsjekkerne går inn i et segment som kan bli brennhett med en høyreist og helelektrisk modell.

Enyaq blir altså produksjonsmodellen av konseptet Vision iV, som skapte stor interesse da den ble vist fram i Norge i fjor.

Konseptet som ble vist var en høyreist bil med firehjulstrekk, fem seter, en rekkevidde på rundt 500 kilometer, 306 hk og 4,66 meter lang. Og ja, med mulig for slepekrok.

Her er flere bilder av konseptmodellen:

Dermed bør den passe perfekt inn i det norske markedet, og Skoda Norge opplevde altså en voldsom interesse for konseptmodellen.

− Fram til nå har vi som regel omtalt bilen som «vår elektriske familie-SUV», på bakgrunn av alle de egenskapene som legger til rette for at barnefamilier over hele landet er i målgruppa vår, sier Thomas Meiner, direktør for Skoda Norge i Harald A. Møller.

− Nå røper vi det offisielle navnet, og kan knapt vente med å vise fram selve bilen til alle de som venter i spenning.

Skoda har allerede en elbil i porteføljen, Citigoe iV, og tråkker nå på den elektriske gasspedalen og lover ikke færre enn 10 ladbare modeller i 2022.

Og den aller første rene elbilen heter altså Enyaq, og Skoda sier at de snart skal vise denne produksjonsmodellen fram for offentligheten.

Det ser nok mange fram til.

Les også:

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,647FansLik
73FølgereFølg
84FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker