Annonse
Hjem Nyheter ABT kaster seg over mildhybridene

ABT kaster seg over mildhybridene

Vi er vant til at det tyske tuningsselskapet ABT trimmer dyre og sportslige Audi-modeller, men de har ikke glemt de langt billigere bilene.

Bare i februar har ABT sluppet nye sett til RS 4 og RS Q8, førstnevnte med over 500 hestekrefter og flaggskipet blant SUV-modellene med vanvittige 700 hk.

Men dette er ikke akkurat storselgere, men det er Audi A4.

Denne kom tilbake i 1994, og er for tiden inne i sin 5. generasjon.  

Denne generasjonen kom i 2016, men senest i fjor oppgraderte de A4 med et mildhybridsystem som skal senke forbruket og utslippet ytterligere.

Saken fortsetter under Annonsen

Og det syns ABT er så interessant at de nå har kastet seg over tre versjoner av A4.

De har utviklet sett til de to dieselversjonene 45 TDI og 50 TDI, samt bensinversjonen 45 TFSI. Det betyr enda flere hestekrefter og et større dreiemoment, og et mer sportslig utseende.

ABT Engine Control gir 45 TDI 37 flere hk og 40 Nm mer dreiemoment, og totalt får denne versjonen dermed 268 hk og 540 Nm.

For 50 TDI og 45 TFSI skal de snart by på et sett kalt ABT Performance Upgrades, og dette skal gi disse versjonene henholdsvis 286- og 245 hk.

ABT har også utviklet et sett som gjør at det er mulig å senke A4 fra 15 mm til 40 mm, noe som både gir bedre svingegenskaper og et røffere utseende. Og det sier vel ingen nei takk til.

Som vanlig byr ABT også på noen friskere felger, i A4’s tilfelle både 19-tommere og 20-tommere som kommer i tre grader av svart ‒ inkludert den med det kule navnet «mystisk svart».

Så hva blir resultatet rent estetisk?

Jo, sjekk selv, for her er flere bilder av en senket og litt mer ilter Audi A4:

Les også:

2 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,818FansLik
85FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker