Annonse
Hjem Nyheter Wow, en bombe av en hybrid

Wow, en bombe av en hybrid

Peugeot Sport har laget en 508 som skyter opp til 100 km/t på lynraske 4,3 sekunder, og som skifter farge i lyset! Se video og bildeserie.

Vi vet at Peugeot kan dette med elbiler. For konseptet kalt e-Legend kommer vi ikke til å glemme, og få et gjensyn med den bilen i en av lenkene helt nederst.

Vi vet også at de kan dette med hybrider.

Senest i fjor høst meldte franskmennene at de hadde på gang nye plug-in hybridmotorer kalt Hybrid og Hybrid4 for både 3008, 508 og 508 SW.

Og vi vet også at avdelingen Peugeot Sport kan lage spesialmodeller.

Saken fortsetter under Annonsen

De har blant annet stått bak gatebiler som RCZ-R (2013), 208 GTi 30th (2014) og 308 GTi by Peugeot Sport (2015), i tillegg til diverse racingmodeller som blant annet har deltatt i Dakar-rallyet og Le Mans.

Så hva får vi om vi blander alt dette?

Jo, en ultrapotent og svært så bensingjerrig Peugeot 508.

Peugeot Sport har hentet løsninger fra to tidligere elektrifiserte konsepter, og smeltet dette sammen med ny teknologi.

I 2013 viste Peugeot fram en 208 HYbrid FE som kunne vise til GTI-egenskaper kombinert med et svært lavt CO2-utslipp (46 g/km), og to år senere avduket de 308 R HYbrid Concept som hadde over 500 hestekrefter og et dreiemoment på 730 Nm. Dette resulterte i 0 til 100 km/t på under 4 sekunder.

Disse løsningene har altså Peugeot Sport brukt da de har utviklet konseptbilen kalt 508 Peugeot Sport Engineered ‒ en bombe av en hybrid.

Sport-avdelingen har like godt plassert tre motorer i bilen. En turbomotor som vrir ut over 200 hk, en elmotor med godt over 100 hk og en motor bak med drøyt 200 hk.

De som kan regne skjønner at dette blir ganske så mye mer enn 400 hk, men Peugeot Sport har lagt inn en begrenser slik at bilen aldri får brukt alt av tilgjengelig kraft.

Totalt byr pakken til 508 på 400 hk og et dreiemoment på 500 Nm.

Dette gir virkelig resultater når det kommer til ytelse. Sjekk dette:

  • 0 til 100 km/t: 4,3 sek
  • 400 meter: 12,5 sek
  • 1.000 meter: 23,2 sek
  • 80-120km/h: 2,5 sek
  • 80-180 km/h: 9,3 sek
  • Toppfart: 250 km/h

Det går altså ordentlig unna med denne, som selvsagt kommer med drift på alle hjulene.

Men kanskje det aller mest imponerende er forbruket.

For etter å ha nedjustert antall hestekrefter har også Peugeot Sport klart å dytte denne under den viktige CO2-grensen på 50 g/km, som flere land har som et slags skille.

508 Peugeot Sport Engineered klokker nemlig inn til 49 g/km, og det er i WLTP-standarden. Altså den som teller i det virkelige livet.

Dette sørger selvsagt hybridteknologien for, og Peugeot har puttet inn et batteri på 11,8 kWh som lar deg kjøre på strøm i 50 kilometer (også WLTP).

I sports-modusen høster bilen elektriske krefter helt opp i 190 km/t, og dermed får du massiv kraft i tilnærmet alle girene.

Vi skrev innledningsvis at denne skiftet farge. Og den gjør det ‒ på en måte.

Den er nemlig lakkert i noe som på engelsk heter «Selenium Grey», som grunnet noen partikler ser ut til å skifte farge i forhold til lyset.

Denne bilen er ikke noe for selveste Supermann, ettersom fargen ifølge Peugeot befinner seg i kryptonitt-gruppen. Så stålmannen må nok finne seg en annen bil å kjøre rundt i.

Selvsagt har også denne konseptmodellen Peugeot i-Cockpit med alt det fører med seg, og de har faktisk puttet inn det meste som er tilgjengelig av utstyr i 508 Peugeot Sport Engineered.

Her er en video som viser den imponerende bilen:

Bilen er altså en videreutviklet 508 Hybrid, men den er mer enn «bare et konsept».

For produsenten sier nemlig at denne er innledning på en helt ny serie elektrifiserte biler, så vi kan forvente oss noen lignende også i produksjon i forhåpentlig nær framtid.

Den potente hybriden skal vises fram under Genève Motor Show, men allerede nå kan du sjekke den ut nærmere.

Vi har nemlig en haug med bilder, så sjekk ut den store bildeserien under. Og få deretter et gjensyn med Peugeot e-Legend i en av lenkene helt nederst. For den er nemlig en av de aller flotteste elbilene vi har sett ‒ noensinne.

Her er bildeserien, og bruk piltastene eventuelt sveip på nettbrettet/mobilen til å bla deg videre i bildene.

[foogallery id=”2055238″]

Følg bil24 på Facebook

Les også:

Elbil-konseptet som tar pusten fra deg

Peugeot har bygget framtidens bil på en klassiker fra 1969. (Alle foto: Peugeot)
Forrige artikkelSubaru med tre nyheter
Neste artikkelKia viser oss ny elbil

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

1,060FansLik
38FølgereFølg
72FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker