Annonse
Hjem Nyheter Peugeot med tre nye hybrider

Peugeot med tre nye hybrider

Peugeot introduserer to nye bensinmotorer som er kalt Hybrid og Hybrid4.

Modellene som får de nye plug-in hybridmotorene er den nåværende modellen 3008, samt de to kommende modellene 508 og 508 SW. Rekkevidden er opp mot 50 kilometer.

Begge hybridmotorene er mulig å kjøre på ren strøm, og det er en firehjulsdrift-modus med Hybrid4 i tillegg til modusene Sport, Komfort og Hybrid.

‒ Peugeot plug-in hybridmotorer er en unik mulighet for oss til å utvide områdene for Peugeot 3008 og helt nye Peugeot 508 og 508 SW. De gir våre kunder muligheten til å kjøpe en kraftig 3008 SUV AWD eller en 508 (fastback eller SW) som er effektiv og gir bedre opplevelser, sier produktdirektør Laurent Blanchet hos Peugeot.

Batteripakken med et 300 volt-system er på 11,8 KWh og på 13,2KWh for Hybrid4, og via en vegglader (6,6 kW 32A) lades bilene på under 2 timer. Rekkevidden til Hybrid4 er oppgitt til opp mot 50 kilometer, så denne går relativt langt kun på strøm.

Saken fortsetter under Annonsen

Franskmennene har også oppdatert i-Cockpit, slik at førerne nå også får essensiell informasjon rundt hybriden enkelt via berøringsskjermen. Der er det nå mulig å se ting som hvor effektivt systemet jobber i henhold til strømforbruk og bensinforbruk, kjøremodus og gjenstående rekkevidde.

Et CO2-utslipp på maks 50 g/km er viktig for bilprodusentene, ettersom dette er en grense mange land har som et slags skjæringspunkt. De nye hybridene til Peugeot har et utslipp på 49 gram, og går dermed akkurat klar av den magiske grensen.

Hybridene til de to 508-modellene yter til sammen 225 hestekrefter, mens 3008 med Hybrid4-systemet med to elmotorer har kraftfulle 300 hestekrefter. Sistnevnte gjør 0-100 km/t på raske 6,5 sekunder, og er i kombinasjon med en PureTech-motor og en ny 8-trinns automatkasse kalt EAT8.

Alle de tre nye modellene blir tilgjengelig kommende vår, og 3008 med Hybrid4 kan til å begynne med kun kombineres med GT-versjonen. Men Peugeot opplyser at noen måneder senere kommer det også en hybridversjon på 225 hestekrefter som et alternativ til Hybrid4-systemet.

I slutten av august opplyste også Peugeot at alle modellene nå er kompatibel med den nye WLTP-standarden til EU, som ble gjeldende fra 1. september.

Vi opplyser alltid rekkevidde i WLTP-standarden som er mer realistisk, og det er altså den rekkevidden Hybrid4 har. Om den tidligere NEDC-standarden fortsatt hadde vært gjeldende kunne Peugeot har reklamert med 60 kilometers rekkevidde, noe som i de fleste situasjoner ikke hadde vært mulig å oppnå.

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,792FansLik
84FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker