Hjem / Elbiler / Da DS åpnet for reservering av elbil knakk systemet sammen
Mange nordmenn har falt for DS 3 Crossback E-Tense. (Alle foto: DS)
Mange nordmenn har falt for DS 3 Crossback E-Tense. (Alle foto: DS)

Da DS åpnet for reservering av elbil knakk systemet sammen

Franske DS kommer med en elbil neste år, og har åpnet for reservering. I løpet av de første 24 timene kastet over 1.000 nordmenn over tastaturet og stilte seg i køen for en DS 3 Crossback E-Tense.

Nordmenn er sulteforet på elbiler, og hver gang det lanseres en ny modell kaster tusenvis av nordmenn seg over den. Og det skjedde også med DS 3 Crossback E-Tense, en helelektrisk versjon av SUV-modellen som kommer både som diesel og bensin.

Annonse

‒ Det er utrolig morsomt å se at så mange ønsker å reservere vår nye elektriske modell. Vi hadde håpet det skulle være stor interesse for bilen i Norge, men 1.000 reservasjoner allerede første dagen er langt mer enn vi kunne drømme om, sier Thomas Christensen, merkesjef for DS i Norge.

Mer eksakt betalte 1.048 potensielle kunder et depositum på 3.333 kroner (refunderbar til kjøpskontrakt er signert) for å sikre seg en god plass i køen det første døgnet, og i snitt tok det drøyt halvannet minutt mellom hver ordre. Det er ganske så drøyt, spesielt når vi vet at det ikke har vært altfor mye blest rundt den nye elbilen.

Faktisk var interessen så stor at reservasjonsløsningen knakk helt sammen av trafikken, og uten disse problemene kan antallet bestillinger ha vært enda større. DS Norge velger å se positivt på den uheldige episoden, som jo ble utløst av at det var større interesse enn forutsett.

‒ Vi har opplevd mye høyere trafikk og fått langt flere reservasjoner fra dag én enn vi i det vi hadde turt å håpe på. Vi beklager til de kundene som opplevde problemer med å reservere bil, og ønsker å takke for tålmodigheten, og håper vi får sjansen til å rette opp inntrykket. Det er uansett naturligvis svært gledelig å se at det er så stor interesse for vår kommende elektriske modell, og vi håper vi får muligheten til å kunne ønske flere nye kunder velkommen til DS, sier Christensen.

Stian Gihle, PR-sjef, Thorbjørn Myrhaug, konsernsjef PSA Norge og Thomas Christensen, merkesjef DS, følger spent med på reservasjonene som tikker inn på DS 3 Crossback E-Tense.
PR-sjef Stian Gihle, Thorbjørn Myrhaug, konsernsjef PSA Norge og Thomas Christensen, merkesjef DS, følger spent med på reservasjonene som tikker inn på DS 3 Crossback E-Tense.

Det er altså DS som serverer oss en helt ny elbil, og dette er PSA-gruppens mer luksuriøse merke. Crossback E-Tense blir faktisk den første elbilen fra den franske gruppen, og signaliserer startskuddet på en stor elektrifisering.

Annonse

DS blir en slags spydspiss i utviklingen (de deltar også i formel E), som i løpet av de to neste årene vil resultere i 7 helelektriske biler fra PSA. DS 3 Crossback E-Tense er altså den første av disse, og vi kan også vente oss en helelektrisk utgave av Peugeot 208 i 2019.

Elbilen har en oppgitt rekkevidde på minst 300 kilometer, og er utstyrt med en hurtiglader på 100 kW som sørger for at batteriet lades til 80 prosent på 30 minutter. Den elektriske motoren yter 136 hestekrefter, og 0-100 km/t gjøres på 8,7 sekunder og 0-50 km/t på 3,3 sekunder.

Batteriet på 50 kWt er ikke overraskende plassert i gulvet, både av hensyn til plass og kjøreegenskaper.

Den innvendige plassen er lik DS 3 Crossback med forbrenningsmotor, som altså er en premium kompakt-SUV som er 4,12 meter lang, 1,8 meter bred og har et bagasjerom på 350 liter.

Ellers har DS utstyrt den med mye utstyr, og ligger på et autonomt nivå 2 med ting som adaptiv cruisekontroll og filassistent. En spesiell ting vi kan nevne at den har DS Smart Access, noe som betyr at den er nøkkelfri på en avansert måte. Det er nemlig mulig å låse opp og starte bilen med mobiltelefon og MyDS-appen. Så lån den bort uten å gi fra deg nøkkelen.

Den franske gruppen består av merkene Peugeot, Citroën, DS, Opel, og sistnevnte hadde som kjent elbilen Ampera-e da de var eid av GM (solgt til PSA i fjor sommer). Opel har da også sine elektriske planer, og de inkluderer blant annet en elektrisk versjon av den gamle traveren Corsa i 2020.

2. oktober ble det altså åpnet for reservasjon av DS 3 Crossback E-Tense, og den endelige kjøpskontrakten skal signeres i løpet av våren. Eksakt når bilen er leveringsklar er ikke kjent, men det skal altså etter planen skje til neste år.

Følg bil24 på Facebook

Sjekk også ut disse:

Abonner på vårt nyhetsbrev

Les også

En ny lynladestasjon er åpnet i Tyskland, og denne leverer 450 kW. (Foto: BMW)

100 km rekkevidde på under 3 minutter

BMW og Porsche har satt opp den aller første lynlade-stasjonen i prosjektet FastCharge, og her …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *