Annonse
HjemNyheterVW utbetaler erstatning til en kvart million bileiere

VW utbetaler erstatning til en kvart million bileiere

Volkswagen punger ut opp mot 830 millioner euro til bileiere som ble berørt av dieseljukset som ble avdekket i 2015.

Dieseljukset, kjent som dieselgate, har kostet bilprodusentene hundrevis av milliarder av kroner i bøter.

Fem år senere er et av de aller siste kapitelene i ferd med å avsluttes, for Volkswagen har nå kommet til enighet med et tysk forbrukerråd i et stort tysk gruppesøksmål som involverte 260.000 bileiere.

Volkswagen har satt av hele 830 millioner euro til utbetalinger, og det tyske forbrukerrådet har nå godtatt Volkswagens forslag om erstatning.

Det betyr at saksøkerne vil motta et tilbud om en kompensasjon som skal gjenspeile rundt 15 prosent av bilens verdi, og dette betyr en kompensasjon mellom 1.350- og 6.257 euro.  

Saken fortsetter under Annonsen

Rundt 260.000 kunder skal ifølge det tyske forbrukerrådet VZBV motta et tilbud, og fristen for å ta stilling til dette er satt til 30. april. VZBV som sto bak gruppesøksmålet understreker at de som takker nei til tilbudet, ikke lenger får hjelp av gruppesøksmålet og må ta saken videre på privat basis.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters sier Volkswagen at de har kommet til enighet med rundt 200.000 bileiere, og det er ytterligere 21.000 tilfeller som skal vurderes og som da vil få et tilbud om kompensasjon.

Totalt vil de 200.000 sakene koste produsenten 620 millioner euro, altså 210 millioner mindre enn det de har satt av. I tillegg kan det altså komme rundt 21.000 flere utbetalinger.

I tillegg til bøter på flere hundre milliarder har en rekke ledere forsvunnet i dragsuget av dieselgate, hvor flere merker ble tatt for å ha installerte programvare som jukset med utslippstallene for dieselbiler når disse ble satt i en spesiell testmodus.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,180FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse