Annonse
Hjem Nyheter Den aller siste 991-bilen til Porsche 911 auksjoneres bort

Den aller siste 991-bilen til Porsche 911 auksjoneres bort

Lyst til å eie en historisk 911? Da kan du by på den aller siste bilen som ble laget for 991-generasjonen.

Det heter seg at penger kan kjøpe alt (foruten kjærlighet), men noen ting er verre enn andre. Som for eksempel den aller siste Porsche 911 i 991-generasjonen.

En slik bil kommer normalt ikke for salg, og blir beholdt av produsenten selv. Men i disse korona-tider er som kjent ingenting som er normalt lenger.

Verden, som vanligvis krangler, har nå kommet sammen, og det opprettes stadig nye fond som skal hjelpe til i den store krisen.

Et slik er Covid-19 Community Response and Recovery Fund, et verdensomspennende fond som skal hjelpe spesielt de svakeste i samfunnet som blir utsatt for koronasmitten.

Saken fortsetter under Annonsen

Og mange vil hjelpe, inkludert Porsche.

Porsche Cars North America har slått seg sammen med RM Sotheby’s og arrangerer nå en auksjon til inntekt for fondet. Og det blir en ganske så spesiell auksjon.

For det er bare en bil til salgs, og det er altså en som det normalt ikke ville vært mulig å kjøpe ‒ den aller siste bilen i 991-generasjonen til Porsche 911.

Auksjonen var ikke mindre enn en uke, noe som betyr at den gjennomføres på nettet. Og det er kanskje ikke så rart, for et av rådene under koronautbruddet er å holde sosial avstand.

Det betyr også at hele verden kan by på bilen, så denne blir det nok steinhard kamp om.

Bilen er heller ikke «kun» en vanlig 911, men her snakker vi om 911 Speedster som det kun ble laget 1.948 eksemplarer av. Antallet viser til 70-årsjubileumet for Porsches sportsbiler, hvor eventyret startet i 1948.

Bilen er også utstyrt med den spesielle pakke kalt 911 Speedster Heritage Design Chronograph, som blant annet hinter til den spesielle klokken i dashbordet.

Nevnte vi at den kommer med cognac-skinn?

Men Porsche byr på mer enn bare bilen for vinneren.

De vil også invitere vedkommende til Porsche AG’s utviklingssenter i Weissach, hvor sjefen for 911, Frank-Steffen Walliser, og sjefen for GT-serien, Andreas Preuninger, slår av en prat.

På hovedkvarteret for utvikling venter også en tur rundt testbanen, og en bok med bilder fra produksjonen av den aller siste 991-bilen.

Til slutt overleveres bilen.

Den lakkert i sølv og har kun 32 kilometer på telleren, og er drevet av en 4-liters motor med 502 hestekrefter.

Dette er altså en helt unik bil, noe også Walliser understreker.

‒ Ikke bare markerer den slutten på det som for meg var en spesiell æra, men det er spesielt givende at den siste bilen også var den ultimate ‒ Speedster kombinerte alt vi lærte og er 991 i sin reneste form.

‒ Jeg håper denne virkelig unike bilen kan utgjøre en stor forskjell for de som trenger hjelp akkurat nå, og at den heldige kjøperen liker den og kjører den slik vi alltid hadde tenkt den skulle.

Auksjonen startet 15. april, og om du har lyst til å by på den historiske og «ukjøpelige» bilen kan du by på den her.

Her er flere bilder av den aller siste Porsche 911 i 991-serien:

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,715FansLik
80FølgereFølg
83FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker