Konseptet Volkswagen ID. Life skal vises fram i Sverige. (Fotos: Volkswagen)

Volkswagens billige ID. Life vises i Sverige

Du har ikke glemt Volkswagen ID. Life, har du? Konseptet ble vist fram i 2021, og skal bane veien for billige elbiler signert det tyske folkebilmerket.


Fornuftig nok startet Volkswagen sin enorme helelektriske satsting med en modell som var på størrelse med Golfen ‒ folkebilen nummer én.

Den første ID-bilen var ID.3, og siden har de lansert ID.4, ID.5 og ID.6, og har nå på gang flaggskipet ID.7 som får premiere i 2. kvartal i år. På toppen av disse kommer ID. Buzz, elbilfamiliens svar på folkevognbussen Bulli. Den er allerede på plass i to versjoner, personbilen ID. Buzz og varebilen ID. Buzz Cargo.

I 2023 vil altså ID-familien bestå av seks hovedmodeller samt alle de forskjellige utgavene av disse, men det hele starter altså på 3. Så hva med 1 og 2?

Vel, allerede i 2021 kunne Volkswagen vise fram et konsept kalt ID. Life, og dette er kompakt elbil som baner vei for de små og langt billigere elbilene. Dette er elbilen som mest sannsynlig blir ID.2.

‒ ID. Life er vår visjon om neste generasjons fullt elektriske urbane mobilitet. Konseptbilen gir en sniktitt på en ID-modell i småbilsegmentet som vi skal lansere i 2025, priset til rundt 20.000 euro. Dette betyr at vi gjør elektrisk mobilitet tilgjengelig for enda flere mennesker, sa Ralf Brandstätter, administrerende direktør hos Volkswagen-merket, den gang.

I dag sier Volkswagen at prisen på den kompakte crossovermodellen mest sannsynlig blir under 25.000 euro, så vi får se hva den til slutt ender opp på.

Men hvordan ID. Life faktisk ser ut når den går inn i produksjon er litt mer usikkert. Flere medier skriver nemlig at Volkswagens sjef, Thomas Schäfer, er så lite imponert over sjefdesigner Jozef Kaban at han skal erstattes av Bentleys Andreas Mindt. Kaban er mannen bak designet til ID. Life, så vi får se hva som skjer rundt designet når denne tar ytterligere steg mot produksjonen.

Volkswagens sjefdesigner Jozef Kaban og ID. Life.

Men at den kommer er helt sikkert, og nå finner konseptet som ble vist fram første gang under bilutstillingen IAA Mobility i München i september 2021 veien over til Sverige. Der skal det arrangeres en stor elbilmesse i begynnelsen av februar, og et av trekkplastrene blir ID. Life ‒ visjonen om neste generasjon kompakte biler.

– Med elbil i småbilsegmentet gjør vi elektrisk mobilitet tilgjengelig for enda flere med ekstra fokus på unge målgrupper. For morgendagens kunder handler det ikke bare om mobilitet, men enda mer om hva du kan oppleve med bilen. ID. Life gir et spennende innblikk i vår vei videre og vi er glade for nå å kunne presentere denne unike studien for den svenske offentligheten, sier Sten Forsberg, leder av Volkswagen Sverige.

Messen heter eCarExpo og arrangeres i Friends Arena i Stockholm, og er visstnok Nordens største elbilmesse. Og det florerer av nyheter under årets arrangement.

I tillegg til ID-konseptet finner også konsepter fra merkene Polestar, Audi, Mini, Hyundai, Skoda og Ora veien til den store arenaen med et avtrekkbart tak, og dette inkluderer biler som Hyundai N Vision 74, Audi Grandsphere, Skoda Vision 7S, Mini Concept Aceman og Polestar Precept.

Når ID. Life kommer blir den ID-familiens første medlem som har kombinasjonen av eldrift og forhjulsdrift, og konseptet har en 234 hk sterk motor som åpner for 0-100 km/t på 6,9 sekunder.

Bilen er utstyrt med et batteri på 57 kWh, og den oppgitte rekkevidden for konseptet er på rundt 400 kilometer. En ladeøkt på 10 minutter skal gi 163 kilometer på batteriet.

Når det gjelder størrelse er ID- Life en slags elektrisk Polo, for elbilen måler 4,09 meter i lengden. Poloen er 4,07 meter lang. Så en litt mer høyreist og elektrisk Polo, altså.

Den kompakte elbilen har et bagasjerom på ganske habile 410 liter, og bør også ha ganske grei innvendig plass ettersom akselavstanden er på hele 2,65 meter.

Her er bilder av konseptet som ble vist fram høsten 2021, men som altså kan få noe endringer på sin vei inn mot produksjonen.

Les også:

Les mer om:

Elbiler Nyheter