Verdens raskeste hårføner

Det er bare å holde på hatten i en Hennessey Venom F5 Roadster. Den lover nemlig en toppfart på nærmere 500 km/t. Jepp. Se bilder og video.


Det finnes noen skikkelige villstyringer i bilverden, og en av de desidert villeste er Hennessey. Dette er først og fremst et amerikansk tuningsselskap som trimmer nåværende modeller til nye skyhøye nivåer, men av og til slår de også til med egne biler.

Det gjør de nå, og de leker ikke akkurat butikk. De har nemlig laget en roadster, en toppløs sportsbil, som er noe langt mer enn det. Den er nemlig en toppløs megabil.

Hennessey Venom F5 Roadster har, i likhet med coupéversjonen, så mye krefter at du nesten ikke tror det.

Motoren, for sikkerhetsskyld kalt «Fury», ja som i raseri, er en 6.6-liters diger V8 med uvirkelige 1.817 bhk, og alle disse sendes rett til bakhjulene. For nei, her tuller ikke Hennessey med firehjulsdrift.

Ikke nok med det. Vekten er jo viktig for sportsbiler, men som gjerne blir litt høyere nå taket fjernes og bilen må stives mer opp, er latterlig lav. Den giftige roadsteren veier inn til latterlige 1.405 kilo.

Det betyr altså langt over 1 hk per kilo, mer eksakt 1,29 hk, noe som er reinspikka galskap.

Galskap er også toppfarten, som jo maks bør være 100 km/t eller noe slikt i en toppløs bil. Venom F5 rygger raskere enn det…

Hennessey har selv verdensrekorden for roadstere, og denne lyder på 427 km/t satt med ganske så ville Hennessey Venom GT Spyder (1.451 hk) tilbake i 2016. Den knuser F5, en bokstav og et tall som hinter til orkanens verden.

For de fryktede tornadoene har nemlig en skala som går fra F0 og opp til F5, og den øverste viser til hastigheter på 419 km/t og opp til 512 km/t. Der befinner også den toppløse versjonen av Venom F5 seg.

Denne bokstavelig talt orkanen av en kabriolet skal bikke 300 mph, noe som betyr en plass over 482 km/t. Hvor fort den faktisk kan kjøre er ikke klart ennå.

Hennessey skal, heldigvis, kun lage 30 eksemplarer av Venom F5 Roadster, og slenger også med en garanti på fire år. Det kan jo komme godt med.

John Hennessey, grunnlegger og administrerende direktør, maler følgende bilde av det toppløse beistet:

‒ Vi skapte Venom F5 for å være det ultimate uttrykket for en hyperbil. Roadster-versjonen tar coupéutgavens hastighet, begeistring og ærefrykt, pluss et dryss av respektfremkallende frykt, til et nytt, virkelig visceralt nivå som bringer eiere nærmere Venom F5s ekstreme ytelse.

‒ Vår 1.817 hk «Fury»-motor skriker bak den synlige cockpiten, med et brøl som er uhindret av taket – det er en uovertruffen bilopplevelse.

Det tviler vi ikke på.

Men om du drømmer om verdens raskeste hårføner må du være kjapp ute. Hennessey satte et tak på kun 24 eksemplarer av Venom F5 Coupé, og de gikk unna på rekordfart.

Vi tviler ikke på at de 30 roadstersutgavene forsvinner like fort som selve bilen gjør rundt en bane, og skulle du ønske å rygge fra stranden bør heller ikke det by på noe problem.

En Venom F5 klarer nemlig 117 km/t i revers, og da har du ytterligere sju trinn framover via den automatiske girkassen. Du kan altså miste lappen i revers ‒ i 80-sonen! Vi gjentar oss gjerne ‒ reinspikka galskap!

Her er bilder av historiens aller giftigste kabriolet, en Venom F5 Roadster.

Les også:

Bildeserie

Les mer om:

Nyheter