Hennessey viser nå fram det som må være tidenes villeste kabriolet, en hyperbil kalt Venom F5 Revolution Roadster. (Fotos: Hennessey)

Verdens mest ekstreme kabriolet har blitt villere

Så en toppløs Hennessey Venom F5 Roadster var ikke nok, for nå vises det fram en karboneksponert utgave av den spinnville bilen.


Hennessey er en av verdens aller mest kjente og beryktede tunere, og kaster seg normalt over amerikanske biler og gir disse mer hestekrefter enn til og med Ferrari klarer å oppdrive.

Men en sjelden gang går de også utenfor komfortsonen og bygger seg en helt egen bil, og da blir resultatet en tilnærmet rakett med fire hjul og et ratt. Den første het Venom GT, og fikk en toppløs søster i Venom GT Roadster som i 2016 formelt ble verdens raskeste kabriolet ‒ da ble den toppløse bilen klokket inn til en toppfart på 427 km/t.

Siden har ambisjonene vokst ytterligere, og hvor store de nå er viser navnet på modellen de kunne vise fram i 2020 ‒ Venom F5. Det første betyr giftig, og F5 viser til tornadoene som ofte herjer i USA. De aller verste tilhører kategori F5.

Hennessey Venom F5 er altså en giftig orkan av en bil, og dette er ville greier. Hennessey har puttet inn en twinturbo 6.6-liters V8 Fury-motor med formidable 1.842 hestekrefter, og bilene er satt sammen på et karbonfiber monocoque-chassis.

Den første som kom var Hennessey Venom F5 Coupé, og den ble de utsolgt for allerede i 2021. Så de måtte ta grep for å unngå altfor mange bitre kunder som ville kjøpe seg en Venom F5.

Det resulterte i en banefokusert Hennessey Venom F5 Revolution og ikke minst i en Roadster-utgave, begge introdusert i fjor. Og nå har de på gang en fjerde utgave av fartsmonsteret.

Det er en Venom F5 Revolution Roadster, en kabriolet kledd i eksponert karbon. Så nei, villere enn dette blir det ikke.

Den nye utgaven er bygd om fra Coupé-bilene for ultimat ytelse både på veien og banen, og kan ifølge Hennessey by på enda bedre smidighet, en kompromissløs håndtering og et høyere marktrykk.

Her er det blant annet gjort flere aerodynamiske forbedringer, og bilen har fått langt større splittere foran og bak og en særegen bakvinge. De har justert fjæringen, satt på nye hjul og digital sportelemetri.

Som Revolution Coupé har også Revolution Roadster en høyt montert sentral luftscoop, og denne mater den svære motoren og drivverket med frisk og kjølig luft.

Taket som er kun et stykke er laget av stive karbonfiberkompositter og veier kun 8 kilo, og kan dermed enkelt monteres av og på av en person.

Grunnet de voldsomme hastighetene og akselerasjonen bilen byr på har Hennessey montert fire hurtigutløsende bolter og et par høystyrke låser ‒ så taket bør sitte ganske så godt på selv når det utsettes for enorme krefter.

‒ Den nye Venom F5 Revolution Roadster kombinerer vår banefokuserte hyperbil med en åpen topp for en uovertruffen visceral kjøreopplevelse, sier John Hennessey, selskapets grunnlegger og administrerende direktør.

‒ Dette første eksemplet, en skreddersydd konstruksjon for en spesiell kunde, debuterer vår nakne karbonfinish med omhyggelige håndlagde eksponerte karbonfibervev. Hyperbilen vår er et tidløst kunstverk som er like visuelt inspirerende som det er fysisk engasjerende takket være motoren.

Venom F5 Revolution Roadster får debut under Monterey Car Week 18. august, og Hennessey skal kun sette sammen 12 eksemplarer før de setter stopp.

Pris? Jo, 3 millioner dollar, og du trenger ikke å sjekke saldoen ‒ alle bilene er allerede solgt.

Men du trenger ikke å reise til USA for å se dette toppløse fartsmonsteret, for her kan du sjekke ut bilder av det som etter alle solemerker blir verdens raskeste kabriolet ‒ den toppløse raketten Hennessey Venom F5 Revolution Roadster:

 

Les også:

 

 

 

Bildeserie

Les mer om:

Nyheter Superbilene