Annonse
HjemNyheterUtsetter fristen for piggdekk

Utsetter fristen for piggdekk

Normalt skal piggdekkene av rett etter påsken i Sør-Norge, men nå blir denne fristen utsatt slik at den samsvarer med den nordnorske fristen.

En ny runde med covid-19-smitte gir nå enda strengere tiltak i Sør-Norge, og spesielt i Viken-området. Det tar nå Statens vegvesen konsekvensen av, og utsetter fristen for å bytte ut piggdekkene.

‒ Vi oppfordrer likevel folk til skifte ut piggdekkene så raskt som mulig, sier Ingrid Heggebø Lutnæs i Statens vegvesen.

‒ Men vi ser mange praktiske utfordringer i disse koronatidene. Verksteder og dekkhotell kan være stengt eller har redusert kapasitet. I tillegg ønsker vi ikke å bidra til nødvendig reising, legger hun til.

Saken fortsetter under Annonsen

De har dermed besluttet å utsette fristen til ut april, og dermed har hele Norge den samme datoen ‒ innen 1. mai.

Normalt skal piggdekkene av innen første mandag etter 2. påskedag i Sør-Norge og innen 1. mai i Nord-Norge. Vegvesenet ga tilsvarende korona-utsettelse i fjor vår, og følger Sverige som har innført en slik utsettelse.

‒ Dette har likevel vært en vanskelig vurdering. Det er uheldig å ha kjøretøy med piggdekk på vegen lenger enn nødvendig. Kombinasjonen av piggdekk, tørre veier, varmt vær og god kjørefart gir mye svevestøv.

‒ Vi ber om at de som har mulighet til å skifte så raskt som mulig gjør dette for å minske andre miljøulemper, og ikke venter så lenge som mulig, sier Lutnæs.

Det er for øvrig lov til å kjøre med piggfrie vinterdekk hele året, men dette er ikke anbefalt. Slike vinterdekk har dårligere egenskaper på sommerføre, ettersom de har en annen gummiblanding og et annet mønster enn sommerdekk. Dette kan blant annet føre til betraktelig større bremselengder, noe som går utover sikkerheten og kan i verste fall være livsfarlig.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse