Annonse
Hjem Nyheter Utsetter fristen for mørkekjøring

Utsetter fristen for mørkekjøring

En oppblussing av covid-19 kan skape trøbbel for de som må ta mørkekjøring, og nå utsettes fristen med tre måneder.

Statens vegvesen har prøvd å legge til rette for flere ting under koronapandemien, og da spredningen startet for fullt i mars utvidet de blant annet fristen for EU-kontroll og utsatte fristen for fornyelse av førerkortet.

Pandemien har også ført med seg andre ting. Blant annet stopp i utenlandsreisene og en anbefaling om å droppe kollektivtransporten om det er mulig ‒ to ting som har medført til et rush av folk til Statens vegvesen.

For med mer «hjemmetid» og en litt økt smitterisiko ved å ta kollektiv er det mange som vil ta førerkortet, og bare i løpet av juni, juli og august tok 68.342 teoriprøven ‒ ny rekord og 20.000 flere enn i fjor sommer.

Men det holder som kjent ikke å ta teoriprøven for å få lappen, for man må gjennom praktiske kjøretimer hvor man møter reelle førersituasjoner.

Saken fortsetter under Annonsen

Dette inkluderer også mørkekjøring, som grunnet det lyse sommerhalvåret må tas i vinterhalvåret. Det obligatoriske kurset heter Trafikant i mørket, og nå utsetter Vegvesenet fristen for å få gjennomført dette.

For at trafikkskolene skal få gjennomført trafikantopplæringen på en trygg måte skyver de fristen fra 31. oktober til 31. desember. Vegvesenet ser at med en oppblomstring av covid-19 kan det nå bli problematisk å få gjennom alle de som vil ta mørkekjøring.

Reglene er slik at det utstedes øvelseskjøringsbevis til alle i sommerhalvåret, men dette går ut 31. oktober om mørkekjøring ikke er tatt. Disse kan nå logge seg inn på Vegvesenet og genere et nytt bevis som løper ut 2020, eventuelt møte opp på en trafikkstasjon og få dette fysisk.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,828FansLik
85FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker