Annonse
Hjem Elbiler Polestar runder ett år i Oslo, nå venter tre nye norske byer

Polestar runder ett år i Oslo, nå venter tre nye norske byer

25. oktober er det ett år siden Polestar åpnet sitt første Space-lokale i Europa, og den æren tilfalt Oslo. Nå utvider de svenske elbilmerket med tre nye norske byer.

Man skulle kanskje tro at Polestar aller først prioriterte Sverige, og deretter rettet blikket mot det europeiske episenteret for elbiler ‒ Norge.

Men akkurat det var ikke viktig for merket, som gjøv løs på Norge som det første store satsingslandet i Europa.

Og som det ikke var nok, så gjorde de også elbilen Polestar 2 billigere i Norge enn i eget hjemlandet ‒ makeløst.

I Sverige starter Polestar på 659.000 kronor, mens den norske startprisen lyder på 469.000 kroner. Og, dette kommer kanskje litt overraskende på deg, er nå den norske krona mer verd enn den svenske.

Saken fortsetter under Annonsen

Jepp, i skrivende stund en svensk hundrelapp verd 105 norske kroner, så dermed blir den svenske prisen på Polestar 2 pålydende 695.000 norske kroner. Ja, nesten 230.000 kroner dyrere enn i Norge.

Det er dog også en naturlig forklaring på denne uvanlige forskjellen.

For Polestar 2 skal også ta opp kampen mot Tesla Model 3, som etter en fersk prisjustering nå koster 400.000 her i Norge. I Sverige starter den på 590.000 norske kroner, så prisforskjellen på Model 3 mellom Norge og Sverige er på 190.000 kroner.

Resultatet av den norske satsingen fra Polestar så vi i forrige måned, for da var Polestar 2 faktisk den tredje mest registrerte nybilen her med 937 biler. I Sverige hvor det generelt selges mange flere nybiler ble det registrert 582 Polestar 2 i september, noe som gjorde den til Sveriges 12. mest populære bil den måneden.

25. oktober er det altså ett år siden Polestar tok det store skrittet ut i Europa, for da åpnet det første Space-lokalet i Oslo.

Lokaliseringen var ikke et typisk et for bilforhandlere, for Polestar Space fant veien til sentrum av hovedstaden.

‒ I begynnelsen var det mange som stusset på lokasjonen, for man må vanligvis ut av byen når man skal se på bil. Men det er en viktig del av hvem Polestar er; vi skal være der kundene er. Det skal være enkelt og lavterskel å komme på besøk til oss, sier Asif Rana, Space Manager i Oslo.

Nå er heller ikke Polestar Space en bilforhandler, for det selges ikke biler der. Dette er et rom hvor de skal vise fram bilene, og selvsagt kunne svare på eventuelle spørsmål. Polestar understreker at de ansatte ikke drives ikke av provisjon, og de som skal kjøpe seg en Polestar 2 må gjøre dette via nettsiden til bilmerket.

‒ Målet med et Polestar Space er å kunne gi kunden en opplevelse av hvem vi er som merkevare, og det mener vi kun kan gjøres ved å fjerne kjøpepresset man ofte opplever hos bilforhandlere. Space er kuratert som et museum, hvor hensikten er å kunne føle, oppleve og lære. Tilbakemeldingene vi får på konseptet et utelukkende positive, sier Rana.

Og de har et godt grunnlag for å se på tilbakemeldinger.

I løpet av ett år og midt i en koronakrise, har faktisk 54.000 besøkende funnet veien til Polestar Space i Oslo.

‒ Det har vært et fantastisk og travelt år med mange nysgjerrige besøkende. Det er klart det har vært utfordrende for oss, akkurat som for alle andre. Da situasjonen var som verst, klarte vi å snu oss raskt om og gjorde opplevelsen kunder vanligvis får på Space om til en digital opplevelse, forklarer Rana.

Nå er det altså klart for et aldri så lite jubileum, og Polestar har en overraskelse til de som besøker det originale Space-senteret i Europa.

Polestar 2 er som modellnavnet antyder ikke den første bilen til det svenske merket, for allerede for tre år siden kom de med hybriden Polestar 1. Og det er nettopp en slik de nå skal vise fram, og en veldig spesiell en.

Denne er nemlig malt av den amerikanske kunstneren Tristan Eaton.

‒ Markeringer og feiringer i år er noe begrenset, men vi ønsket å gjøre noe spesielt. Kunstverket er en fusjon mellom Polestar og Tristan Eaton, og i nydelig kontrast til de stramme, rene linjene som preger både Polestar 1 og Space. Det er en fin markering av jubileene, sier Joakim Lien, markedssjef i Polestar Norge.

Den Eaton-malte Polestar 1 blir å finne på Polestar Space i Oslo fram til 27. oktober.

Polestar feirer også ett år og gode salgstall med tre nye Space-lokaler i Norge.

For i løpet av november og desember finner Polestar Space også veien til Stavanger, Trondheim og Bergen, som dermed blir en del av de 45 planlagte globale visningsrommene som Polestar skal ha i 2020.

Det svenske merket selger for tiden biler i 10 markeder, og er på plass både i Europa, Nord-Amerika og Kina.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,817FansLik
85FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker