Annonse
Hjem Nyheter Toyota tilbakekaller millioner av biler

Toyota tilbakekaller millioner av biler

Takata er skyld i tidenes største tilbakekalling av biler grunnet kollisjonsputer, men denne gang har de bare delvis skyld i en diger tilbakekalles på rundt 6 millioner biler.

Takata var et japansk delebilselskap, og i 1988 utvidet de porteføljen til også å gjelde kollisjonsputer. Det endte dårlig, svært dårlig.

I 2014 var de en gigant på dette feltet, og hver femte bil skal ha vært utstyrt med kollisjonsputer fra selskapet.

Så begynte rapportene om at det var feil på mange av disse å tikke inn, og flere av ulykkene hvor de ikke hadde løst ut riktig fikk verst tenkelig utgang ‒ dødsfall.

Flere titalls bilmerker og over 50 millioner biler er så langt tilbakekalt, og stadig oppdages det nye, eldre biler som har Takata-kollisjonsputer som kan være defekte.

Saken fortsetter under Annonsen

Takata slo seg konkurs i 2017.

To av bilmerkene som hadde kollisjonsputer fra dette selskapet var Toyota og Honda.

Og de sliter nå med nye problemer rundt kollisjonsputene.

Toyota sa tirsdag at de må tilbakekalle 3,4 millioner biler på grunn av potensielle problemer, og disse bilene skal være produsert mellom 2011 og 2019.

Feilen kan involvere så mange som 12 millioner biler, og så langt er feilen avdekt på blant annet Corolla-modeller.

Problemet er en elektronisk kontrollenhet (ECU) som kommuniserer med bilens sensorer, og skal hjelpe til å utløse kollisjonsputene og beltestrammerne.

Problemet er at støy kan innvirke på de elektroniske signalene, noe som kan føre til at verken kollisjonsputene eller beltestrammerne løser ut riktig.

Det er et selskap som heter ZF TRW som har levert denne løsningen, og Takata har altså ikke skyld i dette.

Honda på sin side tilbakekaller 2,7 millioner biler i USA og Canada, og disse har nok en gang problematiske Takata-puter som har en feil knyttet til delen som blåser opp airbagene.

Men dette er ikke de eksakt samme kollisjonsputene som tidligere har vært problematisk, men også her er det altså problemer knyttet til ventilen som skal blåse opp putene.

Hondas problemer inkluderer kun eldre modeller fra før 2004, og foreløpig er det kun biler i Nord-Amerika som er tilbakekalt.

Hvilke spesifikke Toyota-biler som må tilbakekalles er ikke klart, men Toyota sier at eiere vil bli kontaktet innen midten av mars.

Les også:

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,818FansLik
85FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker