HjemNyheterTesla granskes av amerikanske trafikkmyndigheter

Tesla granskes av amerikanske trafikkmyndigheter

Tesla granskes av NHTSA

Plutselig akselerasjon skal ha resultert i flere ulykker med Tesla-bilene – Model S, Model X og Model 3. Nå skal Tesla granskes:

Fredag kunngjorde Amerikanske National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) at de skal sette i gang en formell granskning av Tesla. Granskingen involverer rundt 500 000 Tesla-biler. Dette skjer etter at bileiere har rapportert om plutselig, utilsiktet akselerasjon.

Granskningen vil omfatte Model S-biler som er produsert mellom 2012 og 2019, Model X-biler som er produsert mellom 2016 og 2019, samt Model 3-biler som er produsert mellom 2018 og 2019.

Har fått 127 forbrukerklager

NHTSA skal ha mottatt 127 forbrukerklager som involverer 123 unike biler. Det er meldt om 110 ulykker og 52 skader, ifølge NHTSA. Gjengangeren i disse klagene er at bilene plutselig har akselerert, både i trafikken, men også når sjåførene er i ferd med å parkere.

Saken fortsetter under Annonsen

Les også: Ber Myndighetene etterforske Tesla

Skulle parkere – plutselig akselererte bilen

I en av klagene forteller en Tesla-sjåfør at hans Model S 85D 2015-modell var låst og ikke bruk da bilen plutselig bykset avgårde og krasjet inn i en parkert bil. En annen opplevde angivelig at bilen akselererte på egen hånd da sjåføren skulle rygge seg inn på en parkeringsplass ved en barneskole i Avondale i Pennsylvania.

I første omgang skal NHTSA finne ut om hendelsene skyldes tekniske feil.

Musk publiserte «memes» på Twitter

Tesla-gründeren Elon Musk er en flittig bruker av appen Twitter. Mens Tesla granskes har Musk foreløpig ikke kommentert saken på Twitter. I mellomtiden har han derimot publisert to forskjellige «memes» om dinosaurer.

Har en rekke pågående saker

E24 skriver at Biltilsynet i USA har en rekke pågående saker mot elbilprodusenten. I oktober ble det kjent at tilsynet undersøker om Tesla burde ha kalt tilbake 2.000 biler i mai i stedet for å sende ut en programvareoppdatering.

Forrige uke ble det også kjent at NHTSA undersøkeren dødsulykke med Model 3 som skjedde 29. desember. En person omkom da bilen kolliderte med en brannbil som stod parkert i Indiana.


Det at Tesla granskes kan også være negativt for mange aksjonærer som har hatt en eventyrlig avkastning i selskapets de siste månedene.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse