Norske gründere med mobilitetsløsninger kan få hjelp av Toyota. (Foto: Toyota)

Toyota skal støtte lokale gründere

Smarte nordmenn med gode ideer rundt mobiliteten kan nå få drahjelp av selveste Toyota.


Toyota har i lang tid vært det førende globale produsenten, og er fortsatt verdens klart største bilmerke når det kommer til nybilsalg. De solgte mer enn 9 millioner biler i fjor, anført av Rav4 som sto for mer enn én million av disse.

Men bilverden er i stor endring, og det er to store felt som det nå satses enorme summer på ‒ teknologi og elektrisk kraft. Så skal Toyota henge med på kappløpet må de gasse skikkelig på.

Utfordringen er hvordan man former morgendagens mobilitet, og det finnes garantert tusenvis av ideer som kan bidra til en mer silkemyk overgang. Men utfordringen er først å bli klar over alle disse, og deretter realisere de.

Og en vinn-vinn-vinn-løsning er Toyota Open Lab, for denne kan gi gevinster for de smarte gründerne, Toyota selv ‒ og til slutt for den globale mobiliteten. Altså vi andre.

Toyota Motor Europe lanserer nå labløsningen her i Europa, og det åpnes for at eksterne oppstartsbedrifter får muligheten til å jobbe tett med Toyota og deres partnere.

Her er det mulig å utvikle et såkalt «Proof of Concept» sammen med Toyota, og dette er et konseptbevis for å demonstrere gjennomførbarheten av en idé.

I tillegg skal også Toyota Open Labs hjelpe oppstartsselskapene med å finne innganger i markedet ved å knytte kontakter i hele Toyota-økosystemet.

– I en tid der framtidens mobilitets- og bærekraftutfordringer står i fokus, tilbyr Toyota Open Labs en mulighet for oppstartsbedrifter til å realisere sine ambisiøse visjoner, sier Piotr Pawlak, administrerende direktør i Toyota Norge.

‒ I tillegg vil det styrke Toyotas posisjon som en leder innen innovasjon og bærekraft.

De som får innpass i innovasjonsprogrammet får også økonomisk støtte som kan være med på å utvikle bedriften, og Toyota oppfordrer spesielt de som opererer innen disse fem områdene til å oppsøke programmet:

  • Energi: Teknologier for energiovergang, hydrogen, strømbalanse, energistyring, smart lading og bil-til-strømnett-løsninger.
  • Sirkulærøkonomi: Teknologier for gjenbruk, resirkulering og gjenbruk av biler og batterier.
  • Karbonnøytralitet: Løsninger for å redusere karbonutslipp og digitalisering for å vurdere produktets helhetlige miljøpåvirkning.
  • Smarte samfunn: Nye forretningsmodeller for smartere transport, som bildeling og abonnementer.
  • Mobilitet for alle: Løsninger for enklere transport for alle, også for eldre, og design som passer for alle brukere.

Og det er en skikkelig gulrot for de beste løsningene.

– En av de mest spennende mulighetene ved programmet er sjansen til å vise fram sin teknologi under en demonstrasjonsdag i forbindelse med Paralympics i Paris i 2024. Dette blir å regne som OL for oppstartsbedrifter, sier Pawlak.

Toyota tar altså nye veier for å skape morgendagens mobilitet.

– Hvis du er en oppstartsbedrift som jobber med å løse morgendagens utfordringer innen bærekraft og mobilitet, er Toyota Open Labs det riktige stedet, sier Kylie Jimenez, leder for mennesker og teknologi i Toyota Motor Europe.

‒ Toyota utvikler mobilitetssystemer som fornyer hvordan vi lever og jobber på global skala, og Open labs vil gjøre ambisiøse oppstartsvisjoner til virkelighet gjennom støtten fra innovasjonsøkosystemet vårt.

Toyota Open Labs-partnere inkluderer Toyota Tsusho Europe, handels- og forsyningskjeden til Toyota-konsernet, Kinto Europe, Toyota-gruppens mobilitetsmerke, Woven Capital, Toyotas venturefond for vekststadiet, og Toyota Mobility Foundation, en ideell Toyota-stiftelse.

Norske gründere med mobilitetsløsninger kan få hjelp av Toyota. (Foto: Toyota)

Les også:

Les mer om:

Elbiler Nyheter