Annonse
Hjem Nyheter Toyota selger som aldri før

Toyota selger som aldri før

Ja, Toyota planlegger også elbiler, men har så langt satset på hybridbiler. Og selger som aldri før.

Man skulle nesten tro at det ikke ble solgt en eneste ny bil som ikke er helelektrisk nå for tiden. Men til tross for store økonomiske fordeler ved å gå for helelektrisk, er det mange som fortsatt ikke er komfortable med å gå over til biler med en teknologi som fortsatt er i startfasen.

Det viser med all klarhet salgstallene til Toyota.

Februar går faktisk inn i historien som den beste salgsmåneden noensinne for Toyotas norske forhandlere, ifølge den nordnorske forhandlerkjeden Nordvik.

Ifølge dem kom det da inn over 2.800 nye kjøpskontrakter i ordreboken, og den store salgsmagneten var den Toyota Rav4 hybrid.

Saken fortsetter under Annonsen

Og hybrid er nøkkelordet rundt Toyotas nye vår.

For der er det japanske merket den ubestridte kongen, og solgte faktisk nærmere en halv million hybridbiler i fjor ‒ bare i Europa.

SUV-modellen C-HR var lokomotivet, mens også modeller som Yaris Hybrid, Auris Hybrid og Rav4 Hybrid bidro til at den europeiske sektoren av Toyota totalt bikket 1 million solgte biler i 2018.

Og mye vil ha mer.

Ny Rav er altså lansert, og følges opp av en ny Corolla Hybrid samt en Toyota Prius med firehjulstrekk.

I sum gjør dette at ordrebøkene til de norske forhandlerne fylles opp i rekordtempo.

‒ Kundene begeistres over våre nye modeller, og det er morsomt å være bilselger om dagen. Det er nesten så vi må klype oss selv i armen når vi ser antallet inngåtte avtaler, sier regionleder Hans Marius Sletteng (bildet under) i Nordvik om den sterke starten på 2019.

Et comeback av folkebilen Corolla i hybriddrakt vil helt sikkert gi Toyota et nytt løft, for vi snakker altså om verdens aller mest populære bilmodell gjennom tidene. Comeback-modellen ble lansert i mars, og Toyota byr på to hybridversjoner ‒ en med 1.8-liters motor og en helt ny 2-liters variant med 180 hestekrefter.

‒ Vi opplever solid interesse for forhåndsbestillinger av nye Toyota Corolla, sier Sletteng.

Det er over 20 år siden merket kom med sin aller første hybrid, Prius, og mens de har satt alle kluter til på dette feltet har de helelektriske bilene blitt nedprioritert.

Men også Toyota har innsett at det er nye tider på vei, og vil komme med elbiler i begynnelsen av 2020-tallet.

De har blant annet gått sammen med merker som Mazda, Subaru og Daihatsu, og formet et eget selskap som skal utvikle elbilteknologi.

Toyota sier at de skal lansere mer enn 10 elbiler i begynnelsen av det neste tiåret, hvor den første bølgen av nye elektriske modeller skal havne i Kina.

Deretter venter Japan, India, USA og Europa.

I mellomtiden selger de altså hybrider som aldri før.

For i utgangen av første kvartal melder Toyota i Norge om en 30 prosent økning i signerte kjøpskontrakter.

– Det har vært en helt fantastisk vinter, slår Sletteng fast.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

1,830FansLik
65FølgereFølg
80FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker