Det er to nye utgaver av Kia EV9 på vei. (Fotos: Kia)

To nye utgaver av Kia EV9 presser prisene ned

Lanserigsversjonen av Kia EV9 får selskap av to nye Exclusive-utgaver, og her dukker det også opp en med bakhjulsdrift og gavmild rekkevidde.


Vi har akkurat prøvekjørt nye Kia EV9, og denne testen kommer dagen etter at denne artikklen ble publisert. Altså 30. desemeber, så følg med på det.

Og timigen er bra. For bilen som fikk norsk snø under hjulene helt i slutten av oktober vokser nå med to nye utgaver, og med det krymper også startprisen ganske formidabelt.

Det bør åpne for enda flere kunder, for lanseringsmodellen GT-Line Launch Edition starter på rundt 900.000 kroner. Likevel melder Kia Norge at de har fått mange nye kunder fra andre premiummerker, men mange har også spurt etter en rimerligere utgave.

‒ Vi er positivt overasket over hvor mange både bedriftskunder og privatkunder som har etterlyst en rimeligere priset tohjulstrekker, sier kommunikasjonssjef i Kia Bil Norge, Christian Lagaard.

‒ Man tenker ofte at i Norge så må du ha trekk på alle fire. Mange steder i Norge er ikke dette nødvendig ‒ og med Snow-mode har vi sett hvor utrolig godt Kia EV6 tar seg frem med trekk på bakhjulene i snøen. Vi forventer det samme av EV9. Min personlige erfaring er at dette er annerledes med elbiler enn med fossilbiler som er lette i rumpa.

For å senke prisene ytterligere har Kia plukket av utstyr som er «nice to have», men som ikke er strengt nødvendig. Men Kia Norge understreker at dette fortsatt er godt utstyrte modeller.

‒ Bilene får eksempelvis ikke innvendig kameraspeil. Dette er deilig å ha, men de fleste klarer seg fint uten, sier Lagaard.

‒ Store skjermer, 360- kamera, varme/kjøling i setene foran og bak, veganske skinnseter og stilige hjul som da blir 19 tommer i stedet for 21 tommer er blant endringene. Bilene får lengre rekkevidde med mindre hjul.

Han legger også til at bilene er like stillegående, romslige og praktiske som toppmodellen.

Så hva med prisen?

Jo, nå kryper EV9 også under 800.000 kroner, og for den bakhjulsdirftet RWD-utgave med klar margin:

  • Kia EV9 Exclusive 7seter AWD med 384hk/600Nm. Rekkevidde 512 km (WLTP) Pris: 799.900 kroner
  • Kia EV9 Exclusive 7 seter RWD med 203hk/350Nm. Rekkevidde 563 km (WLTP). Pris: 739.900 kroner
Det åpnes for bestillinger av de to nye utgavene 16. januar, og bilene er ventet inn til Norge før sommeren, kan Kia Norge opplyse. 

Bildeserie
Debatt

Les mer om:

Elbil Kia EV9 Kia