Det er på gang to nye spesialutgaver av Nissan GT-R. (Fotos: Nissan)

To nye spesialversjoner av Nissan GT-R

Det er ikke bare Norge som er snytt for den nye Nissan GT-R, men faktisk hele Europa. Det bryr ikke de i USA seg om, for der har det nå kommet intet mindre enn to nye spesialutgaver.


Nissan GT-R er superbilen som bærer arven videre fra legendariske Skyline GT-R, og ble første gang introdusert i 2007 med en motor med 480 hk.

Siden har det kommet flere spesialversjoner, og motoren har nå som standard en 3.6-liters V6 som yter 565 hk og et dreiemoment på 633 Nm.

Nå gjør også Skyline-navnet comeback, for det er en av to nye spesialutgaver som Nissan USA nå kan lokke med sammen med en Takumi-versjon.

La oss ta den siste først.

Nissan GT-R T-spec Takumi Edition skal hylle de motormesterne som håndmontere hver GT-R-motor, og bærer navnet til denne i en rød-etset skrift. Og ja, i det spektakulære motorrommet finner man også en gull VIN-plate.

Det røde motormerket skal vise at motorene er tunet med enda mer omsorg, og en om skal være optimalt balansert.

Og ja, så har vi fargen.

Det er faktisk ikke så enkelt å se hvilken farge denne bilen faktisk har ut fra bildene, men dette er altså Midnight Purple-lakken – en referanse til noen av Skyline/GT-R-linjens mest ikoniske spesialutgaver.

Dette følges opp med en dyp grønnfarge kalt Mori Green på innsiden, og denne duoen passer perfekt sammen.

Det er selvsagt også andre forbedringer med Takumi Edition, som GT-R Nismo karbon-keramiske bremser, gullmalte 20-tommers Nismo-felger, Nismo-tunet Vehicle Dynamic Control og bredere forskjermer.

Mens Takumi skal hedre de som setter sammen motorene, skal den andre hylle Japans skyline.  

GT-R Skyline Edition bringer altså det ikoniske navnet til USA, og denne bilen er basert på GT-R Premium, og har også en ikonisk farge som det er verd å titte litt mer på.

Denne blåfargen er Bayside Blue, og følger også inn i bilen via en ny Sora Blue interiørfarge. Den utvendige blåfargen ble «pensjonert» etter R34-generasjonen, men gjorde et kort comeback i 2019 med spesialutgaven som skulle feire 50 år.

Nissan vil ikke røpe flere detaljer rundt GT-R T-spec Takumi Edition og Skyline Edition, men sier såpass mye at bilene kun vil komme til utvalgte Nissan-forhandlere til sommeren og kommer i et svært begrenset antall.

 Vi her i Europa kan kun drømme om disse to, for i 2022 var det stopp for GT-R i Europa. Nissan skyldte på strenge desibelregler her, så ja, du får skylde på politikerne.

Men en liten trøst er at vi har noen bilder, men ikke så veldig mange. Nissan vil spare noen godbiter til senere.

De vi har viser litt av utsiden og innsiden, og ikke minst får vi en titt inn i motorrommet. Og det er som du får se ganske så spektakulært.

Bildeserie
Debatt