Annonse
HjemElbilerTesla dro to priser

Tesla dro to priser

Britiske What Car? har for første gang kåret de beste ladbare bilene i forskjellige segmenter, og Tesla var det eneste merket som stakk av med to priser i de rene elbilkategoriene.

What Car? er kanskje det nettstedet som har de mest omfattende tester av både nye og brukte biler, og kjører de aller fleste bilene, både nye og gamle, gjennom testkverna.

Under koronapandemien oppdaget de en ny trend, nemlig at brukerne søkte stadig mer etter ladbare biler. For å sjekke dette nærmere, bestemte de seg for å kjøre en spørreundersøkelse.

What Car? lurte rett og slett på «Hvilken Bil?» de besøkende vurderte som sin neste. Og rundt 6.000 svarte mer enn gjerne, og resultatet viste at 26 prosent nå vurderer en elbil eller en ladbar hybrid.

‒ Målet vårt har alltid vært å hjelpe folk med å kjøpe den beste bilen for deres behov og budsjett, men det ble klart at det økende antallet nye elbiler og ladbare hybrider, kombinert med utfordringene med noe av den nye teknologien knyttet til å eie og lade disse bilene, forvirrer, sier Steve Huntingford, redaktør av What Car?

Saken fortsetter under Annonsen

Så løsningen var rett og slett å teste bilene, og deretter kåre de beste.

De er altså bilkjøpernes aller beste venn, og for å gjøre det skikkelig oversiktlig delte What Car? bilene opp i hele 16 kategorier ‒ åtte for elbiler og åtte for ladbare hybrider.

Og for de som lurer på hvilken bil de faktisk skal kjøpe, viser kåringen til What Car? at de fleste nye bilene faktisk er gode. For det var 12 forskjellige merker som vant priser, hvorpå fire merker stakk av med to priser.

Tesla var dog den eneste som tok to priser i elbil-kategoriene, og ble kåret til årets bil i kategorien de kaller ledelsesbil (executive car) med Model 3 Performance og som årets helelektriske 7-seter med Model X.

To av merkene stakk også av med en tittel både blant elbilene og de ladbare hybridene. Kia fikk vinneren i familie-SUV for elbilene med e-Niro 64kWh 3, og en tilsvarende modell tok jaggu også prisen i ladbar hybrid-kategorien for mindre SUV-modeller med Niro PHEV 1.6 GDi 3.

Porsche ble kåret til årets ytelsesbil blant elbilene med Porsche Taycan 4S, og i samme kategori for de ladbare hybridene gikk Porsche Panamera 4 E-Hybrid til topps.

Til slutt gikk BMW’s ladbare hybrider til topps med X5 xDrive45e M Sport i kategorien luksuriøs SUV og 3-serie 330e M Sport i ledelses-kategorien.

Dette er altså en engelsk test, så versjonene kan variere litt fra de som tilbys i Norge.

Her er alle prisvinnerne med lenker til What Car?’s tester av bilene, så sjekk de gjerne ut.

Elbiler:

Ladbare hybrider:

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,180FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse