Annonse
HjemMotorsportSeks løp på ni dager

Seks løp på ni dager

Det høres ut som et Dakar-rally, for nå skal formel E arrangere løp i samme heseblesende tempo som de elektriske formel-bilene kjører i.

Formel E er den yngre og mer moderne søsteren til formel 1, og de er ikke redd for å gjøre ting annerledes. Det inkluderer også kalenderen, som jo tradisjonelt starter når man blar over til et nytt år.

Det gjør ikke formel E, hvor de flere ganger har tjuvstartet i desember og avsluttet på sommeren. Inneværende sesong startet for eksempel 15. desember med løp i Saudi-Arabia, og skulle etter planen vært avsluttet i New York med to runder i forrige måned.

Men som alle andre store begivenheter har også formel E måtte trykke på pause, noe som skjedde allerede i slutten av februar. De er altså allerede på overtid, og kun fem av de planlagte 13 rundene er kjørt.

Saken fortsetter under Annonsen

Nå gir de imidlertid full gass, og dundrer til med seks løp på ni dager. Ja, du leste rett.

Formel E, ABB og FIA har falt ned på en løsning hvor de skal kjøre en skikkelig maraton i byen som også arrangerer et veldig populært maratonløp, nemlig Berlin.

Det hele starter 5. august, og deretter skal det kjøres løp 6. august, 8. august, 9. august, 12. august og til slutt 13. august. Førerne får det altså travelt, men vi kan ikke la være å tenke på mekanikerne ‒ for det krasjes ganske så mye i den elektriske toppserien. De skal få kjørt seg skikkelig.

Banen er på den game Tempelhof lufthavn, som en gang fungerte som hovedflyplass for byen. Siden flytrafikken opphørte i 2008, brukes Tempelhof som en bypark og arena for flere messer og arrangementer.

Opplegget er slik at det skal kjøre to løp med like banekonfigurasjon hvor de snur kjøreretningen, og baneoppsettet på de fire første rundene har tidligere vært brukt i formel E. Men det tredje oppsettet er nytt, så her må alle lære seg en ny bane.

Her leder Sebastien Buemi hos Nissan an under fjorårets løp i Berlin.

Etter de fem første rundene leder portugisiske Antonio Felix Da Costa i DS med sine 67 poeng, etterfulgt av australske Mitch Evans i Jaguar med 56 poeng og britiske Alexander Sims i BMW med 46 poeng.

Etter den heseblesende avslutning tar formel E pause, før de etter planen starter den nye sesong 16. januar i Chile. Den avsluttes med en runde i London 25. juli.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse