Hjem / Nyheter / Svakt bilsalg i januar, men elbil andelen øker
OFV advarer mot de mindre partiene SV og MDG. Sistnevnte vil blant annet redusere trafikken i Oslo (bildet) kraftig, og vil stenge alle drivstoffbilene ute av Ring 3 innen 2024. (Foto: Bil24)
Nedgang i nybilregistreringer i Januar Foto: Bil24

Svakt bilsalg i januar, men elbil andelen øker

Det ble registrert 9004 nye biler i januar 2019.  Det er en nedgang på 2,2% i forhold til januar 2018 og hele 10 år siden sist det ble levert så dårlige tall.

Av disse var det 3.407 biler med nullutslipp, herav 6 biler med hydrogen.  Dette viser at trenden med økning av elbilsalget fortsetter.  Markedsandelen for nullutstlippsbiler ble 37,8 prosent, noe som er høyere enn fjorårets andel på 31,8 prosent.

Annonse

Volkswagen topper igjen listen med 1.388 biler, mens BMW er nummer to med 1.044 biler.  Tredje merket på pallen ble Toyota som leverte 871 biler i januar.

Golf ble den mest solgte modellen etter å ha vært bak Leaf store deler av fjoråret.  Det ble levert 790 Golf og 673 Leaf.  På tredjeplass finner vi elektriske i3 som fortsatt selger bra til tross for å ha noen år på baken. 

Mitsubishi Outlander (416), Hyundai Ioniq (366) og Hyundai Kona (326) følger på de neste plassene.

Gjennomsnittlig CO2-utslipp for alle nye personbiler registrert i januar var 66 gram per kilometer, noe som er 12 gram lavere enn i januar 2018.

Det skjer mye i elbil-markedet fremover som gir forventinger til økt salg.  Tesla Model 3 kommer snart, samtidig som Audi nå starter levering av E-Tron som er reservert av rundt 8.000 kunder.

Annonse

Mange sitter på gjerdet og venter på at merker som Kia og Hyundai kommer med nye biler til lave priser og forbedrede kjørelengder. Det vil derfor være vanskelig å spå hvordan markedet blir utover, etter bare januar, men det forventes økning etter hvert som bilene begynner å komme på veien.

 

 

Abonner på vårt nyhetsbrev

Les også

Her prøver Audi e-tron seg på et heng som er på 85 prosent. (Alle foto: Audi)

Her kjører Audis elbil opp verdens tøffeste utforbakke

Å kjøre ned verdens villeste utforløype er en utfordring i seg selv. Hva med å …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *