Annonse
Hjem Nyheter Spesiell Bentley til aids-kampen

Spesiell Bentley til aids-kampen

Elton Johns aids-fond får nå økonomisk drahjelp av Bentley, som skal auksjonere bort en spesiell Flying Spur.

I forrige måned viste Bentley fram en helt ny Flying Spur, denne GT-versjonen av de mer luksuriøse rikmannsvognene gjerne kjørt av en privatsjåfør.

Å leie inn en slik til å ratte den nye Flying Spur er selvsagt totalt idiotisk, for denne vognen med en 6.0-liters W12-motor, 635 hestekrefter og et dreiemoment på 900 Nm skal man kjøre selv.

Faktisk er denne limolignende bilen så kvikk at det raser fra 0 til 100 km/t på sportsbil-lignende 3,8 sekunder, og skal du rekke et veldig viktig møte er det bare å gasse på i 333 km/t.

Innsiden er ikke overraskende fylt med teknologi og luksus, og en ting som nok sir Elton John kunne tenkt seg er toppversjonen av lydanlegget.

Saken fortsetter under Annonsen

Systemet er nemlig på 2.200 watt med aktive basser hvor elementer faktisk er bygd inn i forsetene, og sir Elton kan dundret på med «Goodbye Yellow Brick Road» mens han sluker mil.

I de 12 første månedene av produksjonen skal Bentley snekre sammen såkalte Flying Spur First Edition, litt mer spesielle utgaver som nok diverse samlere og rikfolk kan tenke seg.

Denne blir blant annet utstyrt med logoen «First Edition» og et 1.-tall på diverse steder både på utsiden og innsiden, og utstyr man normalt må betale ekstra kommer som standard.

Det inkluderer Flying Spur-maskoten som har blitt redesignet diverse ganger siden 1959, og som nå lyser opp vingene når eieren nærmer seg bilen og låser den opp. Det er verd et pund eller to, ikke sant?

En annen kul ting er instrumentpanelet, som er vendbart. Dermed kan for eksempel sir Elton velge å gå for den klassiske stilen eller den moderne stilen, det er bare å se an dagsformen. Eller, når vi tenker oss om, så bryr nok ikke sir Elton seg så mye om akkurat det der han sitter godt plantet i baksetet.

Det er selvsagt diverse førerassistenter, og noe sir Elton nok vil like er muligheten til å lyssette kupéen. For det er mulig å velge mellom sju lysinnstillinger i to variasjoner, vibrant (levende) og muted (dempet).

Men selv om alt dette kommer som standard på «First Edition», ser gjerne Bentley at de aller rikeste kundene punger ut litt ekstra.

De anbefaler faktisk et eksklusivt antall kunder å ta kontakt med Co-Creation Luxury Service, som hjelper til å stappe enda mer luksus i GT-vognen. Det bør vel være noe for sir Elton.

Det musikeren absolutt setter pris på er engasjement rundt aids-saken, denne sykdommen som er ganske utbredt blant homofile menn ‒ som han selv er.

Allerede i 1992 opprettet han Elton John AIDS Foundation, en ideell organisasjon som har samlet inn over 4 milliarder kroner. Målet er å redusere spredningen av HIV-viruset, som igjen kan utløse aids. Bare i fjor døde rundt 1 millioner mennesker av sykdommen, og det er dessverre heller ikke store nedgangen å spore.

Dette er faktisk nesten like mange som dør i trafikken, som ifølge verdens helseorganisasjon ligger på rundt 1,35 millioner mennesker i året.

Nå skal Bentley hjelpe til med å samle inn midler, og under en innsamlingsgalla viser de fram den begrensede utgaven for første gang.

Men de nøyer seg ikke bare med å vise den, de skal også auksjonere den bort til inntekt for aids-fondet. Sir Elton John og ektemannen David Furnish er som vanlig verter, og ettersom denne årlige gallaen tiltrekker seg det som er av kjendiser bør det være mulig å få en god pris.

Auksjonen tar plass på Rivieraen midtsommers, og mens kjendisene venter på auksjonen kan de slå i hjel litt tid med å høre på Coldplays Chris Martin som står for underholdningen.

Mens de selvsagt sjekker ut bilen, for som du kan se av bildene under er det den helt klart verd å titte litt ekstra på.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,646FansLik
73FølgereFølg
84FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker