Spesialversjoner av spesialbilen

Sjekk ut 14 forskjellige farger av superbilen McLaren Elva.


Dagens supersport-marked er brennhett, og produsentene rekker knapt nok å vise fram nye modeller før de er utsolgt.

Og de som er aller hetest er de rådyre spesialmodellene som kun skal lages i få eksemplarer, og som gjerne hedrer en eller annen gammel sportsbil.

McLaren har nok av superbiler i sitt sortiment, men skal man finne de skikkelig eksklusive må man inn i serien kalt Ultimate.

Den ultimate serien består av tre særs potente medlemmer, Senna, P1 og Speedtail. Sistnevnte er den raskeste de noensinne har satt sammen, og byr på 1.050 hestekrefter, en toppfart på 403 km/t og 0-300 km/t på 12,8 sekunder.

Trøsten for de som ikke rakk å få kloa i en Speedtail er at det alltid kommer noe nytt, og i fjor banket McLaren til med en ny hyllestbil i den ultimate serien.

Bilen er kalt Elva, og er slags moderne tolkning av racerbilene McLaren-Elva M1A, McLaren-Elva M1B og McLaren-Elva M1C som Bruce McLaren fikk bygd på 1960-tallet.

Nye Elva er en super-roadster med klassisk design, og under panseret finner vi en 4-liters V8’er med twinturbo. Denne har 815 hester i stallen, og de sender bilen opp til 100 km/t på under 3 sekunder. 0-200 km/t går unna på 6,7 sekunder, så du virkelig få luftet skallen skikkelig i den toppløse bilen.

Bilen retter seg mot de rikeste av oss, og det skal kun lages 249 eksemplarer som hver har en prislapp opp mot 20 millioner kroner.

Eller nærmere bestemt en startpris.

For McLaren og spesialavdelingen kalt MSO kan gjøre det meste for kunden. Vil du ha et gullbelagt motorrom, så ja, fikser McLaren selvsagt det.

Det er faktisk så mange muligheter til å gjøre spesialversjonen enda mer spesiell at McLaren like godt har utviklet et superverktøy for kundene.

Denne nettbaserte løsningen baserer seg på spillteknologi, og gjør at kunden kan oppleve hvordan bilen blir med sine spesialvalg tilnærmet slik bilen er i virkelighet.

Denne er kalt McLaren Advanced Visualiser (MAV), og lar til og med kundene åpne dørene og sette seg inn i superbilen. Så de som helst vil ha supermyke materialer fra eksklusive yacht eller fly, kan bare trykke på konfiguratoren og få oppleve hvordan det blir i sanntid ‒ alt fra chesterfieldstolen hjemme.

McLaren har skjønt at det fort kan bli veldig mange forvirrende valg, så de kjører også på med to pakker for Elva ‒ Explore og Tmeless. Explore er for de litt mer vågale, mens Timeless er for de som går for det litt mer balanserte.

De som gjerne vil oppleve 60-tallet i form av de tre racerbilene Elva hyller, har også to valg. Elva M1A som hyller den legendariske bilen som knuste banerekord til Mosport Park under Canadian Sports Car Grand Prix i 1964, og Elva M6A er en hyllest til ikonet som herjet i serien Ca-Am tilbake i 1967.

For alle oss andre er kanskje ikke akkurat spesialvalgene til Elva det viktigste, men vi er mer interessert i å se bilder av disse.

Her får du Elva i 14 forskjellige farger, og det nest siste bildet er av Elva M1A og det siste er av Elva M6A fra Ca-Am-mesterskapet.

Les også:

Bildeserie

Les mer om:

Nyheter Superbilene