Annonse
Hjem Nyheter Slik spår bilbransjen 2019

Slik spår bilbransjen 2019

Bilbransjen selv tror at 6 av 10 nye biler som blir kjøpt i 2019 er ladbare.

Bilimportørenes Landsforening (BIL) er de norske bilimportørenes bransje- og interesseorganisasjon, og kan nå presentere hvordan importørene selv mener at bilsalget vil se ut i år.

I 2018 ble det solgt omtrent 150.000 personbiler, og importørene tror at årets totale salg også vil ende i det området. Og at trenden med ladbare biler fortsetter.

– Våre medlemmer spår ikke overraskende at elektrifiseringen kommer til å tilta også i år. Det skyldes ikke minst mange nylanseringer av både helelektriske biler, og nye ladbare hybrider med vesentlig lengre elektrisk rekkevidde enn det som har vært vanlig tidligere, forklarer Erik Andresen, direktør i BIL.

Problemet med ladbare biler, spesielt de rene elbilene, er at produsentene ikke klarer å møte den norske etterspørselen. Det betyr ventelister på nye modeller, og da ofte mange måneder og i ekstreme tilfeller også år.

Saken fortsetter under Annonsen

Importørene er i likhet med kundene spent på produksjonsvolumet rundt de nye modellene.

– En del ladbare biler, særlig helelektriske biler, produseres i et begrenset volum. Derfor har det blitt ventelister på en god del av disse. De importørene det gjelder ønsker naturlig nok å få tak i biler til alle så fort som mulig, men Norge er et lite land i den store sammenhengen, og vi har ikke all verdens påvirkning på produksjonen av biler ved de store fabrikkene, sier Andresen.

Når det gjelder de rene bensin- og dieselbilene tror importørene at salget vil falle med 15 prosent sammenlignet med 2018, og salget rundt de ikke-ladbare hybridene vil holde seg stabilt.

– Utvalget av bensin- og dieselbiler er mye større enn for ladbare biler, det vil si at det finnes flere modellvarianter, størrelser, og ikke minst biler med firehjulstrekk, god plass og tilhengerfeste å velge mellom. Derfor er de et naturlig valg for mange kunder fortsatt, forteller Andresen.

Mange venter på elbilen Audi e-tron. (Foto: Audi)
Mange venter på elbilen Audi e-tron. (Foto: Audi)

Slik ser bransjen for seg personbilsalget i 2019 kontra 2018:

Drivlinjeandeler Prognose 2019 Faktisk salg 2018*
Bensin 15 % 22 %
Diesel 10 % 18 %
Elektrisk 45 % 31 %
Hybrid 11 % 11 %
Ladbar hybrid 19 % 18 %
Hydrogen 0,1 % 0 %

* Andeler per 16.12.18.

Følg bil24 på Facebook

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,818FansLik
85FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker