Annonse
Hjem Elbiler Her er ventelistene for elbilene i 2019

Her er ventelistene for elbilene i 2019

I 2019 kan vi oppleve 14 forskjellige ventelister på nye elbiler. Sjekk hvilke modeller det er snakk om.

Norske bileiere venter fortsatt på det store slippet av elbiler, og i mellomtiden vokser ventelistene. Det er ikke lenge siden det sto 30.000 i kø, og antallet øker stadig.

Grunnen er selvsagt at det kommer nye og mer familievennlige elbiler, og mange av disse tilbyr også raskere lading og bedre rekkevidde enn mange av de som er tilgjengelig i dag.

‒ Hvis du har sett deg ut en elbil du er interessert i, er det lurt å følge med på når ventelistene åpner så du sikrer deg en plass i køen, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF.

For er du for sent ute når ventelisten åpnes risikerer du å vente i årevis på din nye bil. Dette var uhørt bare for noen år siden, men grunnet gode norske incentiver er nå forbrukerne villig til å stille seg på slike ventelister.

Saken fortsetter under Annonsen

Ifølge NAF nærmer vi oss nå 40.000 nordmenn på ventelister.

‒ Ventelistene oppstår fordi produksjonen er liten og de norske bilimportørene derfor ikke klarer å skaffe nok elbiler raskt nok. Derfor må du ta med i beregningen at du må vente ekstra på de nye modellene som kommer, sier Sødal.

NAF har hentet inn informasjon fra de store importørene rundt kommende elbiler, og 2019 ser dessverre ikke ut til å bli veldig mye bedre med tanke på ventelister.

Så skal du være en av de første som kjører en av de kommende elbilene må du altså følge med når det åpnes for å skrive seg på ventelister.

Dette er ventelistene som kommer i 2019.

Volkswagen I.D. Neo

Volkswagens neste elbilmodell blir en i Golf-størrelse som er ventet å hete I.D. Neo. Prisen er ikke bekreftet, men den kan lande på rundt 250.009 kroner. Rekkevidden avhengig av batteristørrelsen er fra 330- til 550 kilometer.

– I.D. Neo slippes på markedet i 2020, og ut ifra det vi vet åpner ventelisten høsten 2019, sier Sødal.

Mini Electric

Til neste år er det 60 år siden den første Mini ble presentert, og målet er fortsatt å få den første Mini Electric på veien i 2019. Ikke mye er kjent rundt den kommende elbilen, for eierne BMW har foreløpig holdt kortene tett til brystet.

NAF er opplyst om at ventelisten ikke har åpnet ennå, så det er bare å følge med om du er interessert. Det er ikke kjent når den kommer til Norge.

Skoda Vision E

Skoda har annonsert levering av sin første elbil mot slutten av 2020. Dette blir en SUV på størrelse med Octavia med en forventet rekkevidde på rundt 500 kilometer.

Bilen har allerede vært på Norges-besøk, og blir den første av fem elbilmodeller fra tsjekkerne innen 2025.

‒ Hold øynene åpne for ventelister her i året som kommer, tipser NAF.

Ford

Ford viste oss for noen måneder siden en elbil inspirert av Mustang-designet, og dette blir deres andre elbilen etter Focus Electric som har en rekkevidde på rundt 200 kilometer. Den nye skal få en rekkevidde på minst 480 kilometer.

‒ Elbilen er ventet i 2020. Ford åpner med all sannsynlighet for bestilling i 2019, sier NAF.

Fords planer inkluderer for øvrig 16 elbiler innen 2022.

Seat

Den spanske produsenten har akkurat returnert til Norge, og vil lansere sin fullelektriske modell i 2020. Bilen er ventet å få en rekkevidde på inntil 500 kilometer.

‒ Vi forventer en venteliste i løpet av 2019, får NAF opplyst.

Nåværende ventelister

Dette er altså kommende ventelister, men det er allerede lange ventelister rundt en del av elbilene som enten er her allerede eller kommer i nær framtid.

‒ Velger du å stille deg i kø på en av disse bilene i dag, får du trolig ikke bil før sent i 2020. Hvis du er heldig, mener Sødal.

‒ Og noen bilmerker har også stengt ventelisten inntil videre, legger han til.

Her er bilene og ventelistene han snakker om:

  • DS 3 Crossback E-Tense
  • Tesla Model 3
  • Kia E-Niro (ventelisten er foreløpig stengt)
  • Hyundai Kona electric
  • Audi e-tron
  • Mercedes Benz EQC
  • BMW iX3
  • Porsche Taycan
  • Jaguar I-Pace

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,814FansLik
84FølgereFølg
83FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker