Annonse
Hjem Nyheter Slanker nye Corsa til under ett tonn

Slanker nye Corsa til under ett tonn

Det er sjeldent at en personbil over fire meter veier under ett tonn, men det gjør den kommende Opel Corsa.

Vi vet at vekt er viktig når det kommer til sportsbiler som fokuserer på akselerasjon/bremsing, men også for vanlige personbiler er det flere fordeler med lette biler. Ettersom det kreves mindre energi for å flytte på lette biler går drivstoff/strømforbruket ned, kjøreegenskapene blir bedre, og de sliter også mindre både på dekk, oppheng, bremsesystem og underlaget enn tilsvarende biler over et tonn.

Det finnes mange vanlige biler som veier under 1.000 kilo, men de aller fleste av disse er ultrakompakte modeller ‒ eksempelvis Volkswagen Up, Toyota Aygo og Fiat 500.

Dette er biler som måler rundt 3,5 meter, men om vi går opp et hakk og finner bilene som er rundt 4 meter i lengde tipper ofte vekta over ett tonn, som for eksempel den populære Volkswagen Polo som runder denne grensen.

Det gjør også Opel Corsa, en bil som måler rett over 4 meter. Dagens 5-dørsversjon veier 1.088 kilo, altså godt over tonnet.

Saken fortsetter under Annonsen

Men Opel har hatt et voldsomt fokus på vekt de siste årene, og har slanket nye modeller som Astra og Insignia betydelig. Da Astra ble ny i 2015 var den rundt 200 kilo lettere enn forgjengeren, mens nye Insignia Grand Sport veier 175 kilo mindre enn bilen den erstattet.

Og nå befinner også den lille bybilen Corsa seg på slankefarmen, og dietten fungerer åpenbart.

For den kommende 6. generasjonen av Corsa veies nå inn under den magiske grensen, og 5-dørsversjonen på 4,06 meter veier for eksempel 980 kilo ‒ 108 kilo mindre enn bilen den erstatter.

Opel fokuserer på flere områder for å ta vekta ned, og de har også utviklet en ny multiplattform som gir ytterligere vektreduksjon.

Denne plattformen åpner for øvrig også opp for diverse drivverk, og nye Corsa kommer også som en ren elbil.

Her er en illustrasjon som viser noe av det de har spart vekt på.

Corsa kom allerede tilbake i 1982, og fabrikkene i spanske Zaragoza og tyske Eisenach har satt sammen mer enn 13,6 millioner eksemplarer siden den gang.

Dagens versjon kom tilbake i 2014, og er kjent som Corsa E. Denne skal altså pensjoneres snart, og 6. generasjonen går nå inn i produksjonen og det åpnes for salg senere i år.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,715FansLik
80FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker