Annonse
HjemNyheterSkarpere linjer for SQ2

Skarpere linjer for SQ2

Audi har oppdatert den kompakte og sportslige SUV-modellen SQ2.

For ikke så veldig lenge ble det faktisk arrangert noe kalt motorshow. Et slikt tok plass i Pais tilbake i 2018, og Audi feiret den begivenheten med å ta med seg noe helt nytt.

Nemlig en litt mer potent utgave av den aller minste SUV-modellen de lager, den 4,2 meter lange Q2. Og siden dette var en mer sportslig utgave hadde den også fått den velkjente S-bokstaven i navnet, så Audi kunne altså presentere en SQ2.

Men med den farten bilindustrien nå beveger seg med er drøyt to år blitt lenge siden, så Audi har funnet ut at de må oppgradere den kompakte SUV-modellen slik at den holder seg moderne. Den er tross alt et lite flaggskip, den og.

Motoren er fortsatt den sammen, den velkjente 2-liters TFSI fra Volkswagen-gruppen. I SQ2-utgaven yter denne 300 hestekrefter og 400 Nm, noe som gjør at sprinten opp til 100 km/t på 4,9 sekunder og toppfarten når 250 km/t.

Saken fortsetter under Annonsen

Kjøreegenskapene er selvsagt ivaretatt av et smart quattro-system, en 7-trinns S tronic-kasse, et progressivt styresystem, diverse andre løsninger og fem kjøremoduser ‒ «auto», «comfort», «dynamic», «efficiency» og «individual».

Nye SQ2 viderefører også andre smarte løsninger som skal ta ned drivstofforbruket og gi grommere lyd om det ønskes, slik som AVS-systemet som åpner og lukker ventilene i eksosen etter ønske og et system som kobler ut clutchen og lar bilen seile enda mer uhindret i forbrukets tegn.

Sistnevnte hjelper også til for å ta forbruket ned til helt klart godkjente 0,77 liter på mila ‒ ikke verst for en SUV med 300 hk.

Designet har ifølge Audi selv fått enda mer karakter, noe som raskt kommer til syne foran.

Den oktogone (åttekantede) grillen er nå plassert litt lavere, og det er nye LED-lykter som det også er mulig å få som Matrix LED. Audi har også gitt den LED-lykter bak.

Den byr også på nye sidespeilhus med et aluminium-look, nye striper nederst, en nydesignet C-stolpe og en ny bakspoiler øverst. Bakfangeren er også nydesignet, og målet har vært å gjøre fronten og bakenden mer sammenhengende.

På innsiden kjører Audi på med fire forskjellige pakker for materialer og farger, og SQ2 kommer selvsagt med sportsseter og sportsratt som standard. Ja, Audi har til og med spandert på elektrisk justerbar korsryggpute i den oppgarderte utgaven.

Infotainmentsystemet og førerassistene har selvsagt også fått seg et løft, og det er for eksempel mulig å få bilen med en adaptiv cruisekontroll som også leser skiltene og justerer farten deretter.

Audi melder at leveringene av den oppgarderte SQ2 starter i utvalgte markeder allerede i starten av 2021, og den internasjonale prisen er satt til 45.000 euro ‒ omtrent det samme som en Q5 starter på.

Her er flere bilder av nye Audi SQ2:

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,128FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse