Dette er faktisk et elbilkonsept fra Honda. (Fotos: Honda)

Sjekk denne elbilen fra Honda

I 2026 skal Honda komme med den første 0-seriebilen, en ny elbilsatsting hvor bilmerket starter på null. To konsepter skal vise hva vi har i vente.


Det er in med nye slagord nå som bilverden går gjennom den største endringen siden Karl Benz viste fram den første automobilen i 1886. Nå handler det om to ting, nullutslipp og smarte biler.

Honda vil være med på denne slagord-dansen, for de har en ny serie som de rett og slett kaller 0. Som å starte på null. Slagordet som følger er: The Power of Dreams.

Hondas nye 0-serie med elbiler skal symbolisere hvordan de gjennomgår en stor endring, og serienavnet skal vise at de skal gjøre dette helt fra bunn av. Ja, det skal starte på null.

Målet er at den første elbilen i 0-serien skal komme i 2026, og da i Nord-Amerika. Deretter skal Japan, Asia, Europa, Afrika og Midtøsten og Sør-Amerika følge etter.

Som mange andre fokuserer også Honda mye på designet, som utvendig skal være effektivt for mest mulig rekkevidde og innvendig skal gi mest mulig plass for de som er i bilen.

Videre sier Honda at de styrer etter prinsippet «tynn, lett og smart» når de skal utvikle bilene, og det er kanskje ikke så rart. Tynn og lett er viktig for rekkevidden, og bilene skal som kjent også bli stadig mer selvkjørende. Men her tenker også Honda smarte løsninger, og «smart» henviser faktisk til fem grunnverdier:

  1. Kunstnerisk design som vekker resonans
  2. AD/ADAS som sikrer trygghet
  3. Et «rom» for mennesker som er muliggjort av internett av ting (IoT) og tilkoblede teknologier
  4. Gleden å kjøre ved å smelte sammen som en enhet med kjøretøyet
  5. Enestående ytelse for strømeffektivitet
Når det gjelder AD/ADAS betyr dette hvor selvkjørende bilene er, og Honda nådde i 2021 nivå 3 på de selvkjørende skalaen. Nivå 4 er biler som kjører helt av seg selv i normale situasjoner, men om Honda sikter seg mot denne allerede i 2026 er uklart.

Når det gjelder IoT (Internet of Things) og nettoppkoblet biler utvikler Honda AI og skal bruke stordata som åpner for en rekke ting, som å gi preferanser om musikk, gi råd under kjøring og komme med ulike råd og forslag.

Hva alt dette litt kryptiske betyr får vi en smakebit på nå, for til den store teknologimessen CES i Las Vegas har Honda dratt med seg to O-konsepter ‒ en sedan og en bil kalt Space-Hub.

Her er sedanen:

Dette er en flaggskipmodell til 0-serien som tar «tynn, lett og smart» bokstavelig, og denne er basert på en dedikert elbil-arkitektur.

Den lave høyden og sportslige stilen skiller denne helt klart fra andre sedaner, og profilen kan minne om intet mindre enn en Lamborghini. Og det kan jo ikke være negativt?

Honda sier at bilen har en innvendig plass som er mer romslig enn det folk kan forestille seg basert på det ytre designet. Den har også et instrumentpanel med et menneske-maskin-grensesnitt (HMI) som muliggjør enkle og intuitive operasjoner, og realiserer et sofistikert og sømløst brukergrensesnitt (UI), forklarer merket.

Bilen tar også i bruk steer-by-wire og andre støttesystemer som skal hjelpe til med bevegelsene, og her har også Honda hentet løsninger for robotoene de utvikler.

0-serien sedan bør ha kjøregleden i orden, og Honda har også brukt bærekraftige materialer både for interiør og eksteriør når de har satt sammen dette konseptet.

Honda sier ingenting om teknisk data eller ytelse, men skal de følge opp selve designet har de en jobb å gjøre på disse punktene.

Som du kan se av videoen under kjører også bilen av seg selv, så kanskje ser de for seg nivå 4 for elbilene i 0-serien?

Det andre konseptet heter altså Space-Hub, og denne er utviklet under temaet «å utvide folks daglige liv».

Slik ser denne bilen ut:

Space-Hub har en romslig kabin og byr på god utsikt fra innsiden som inkluderer et stor glasstak, og bilen har en fleksibel løsning som skal sørge for å mennesker til mennesker og mennesker til samfunnet. Honda sier at dette skaper en gjensidig resonans med hverandre.

Du har selvsagt lyst til å se en video av Space-Hub også, og her har du den:

Ok, det var to spennende konsepter av framtidens Honda som skal bli et nullutslippsmerke i 2040.

Her er to bilder av den nyskapende innsiden til Space-Hub, et av to konseptene i den nye 0-serien. Og husk, 2026 er kun to år fram i tid, så vi får nok vite mer om den aller første 0-bilen som skal komme i nær framtid.

Les også:

Debatt

Les mer om:

Honda Honda 0-serie