Arkivbilde: Red Bull Foto: Diederik van der Laan / Dutch Photo Agency

Seier for Stenshorne og andreplass for Hauger

Det ble en kjempenatt for de 2 ungguttene Martinius Stenshorne og Dennis Hauger i nattens sprintrace i Melbourne, Australia. Stenshorne slo til med seier, mens Hauger kjørte seg opp til en knallsterk andreplass.


Natten begynte med at Martinius Stenshorne fra 3. startspor kjørte inn til seier for sitt lag Hitech.  Dette var 18 år gamle Stenshorne sitt 3. Formel 3 løp i sin første sesong. 

Sesongåpningen i Bahrain ble ikke en god start for unggutten som endte på 22.- plass i kvalifiseringen.  Imidlertid viste han gode tendenser etter å ha kjørt seg opp til 11.- plass i sprinløpet og 14.- plass i hovedløpet.

I Melbourne i natt hadde Stenshorne andre beste startspor i sprintløpet etter å ha blitt nummer 11  i kvalifiseringen.  I sprintløpene blir startlisten snudd på hodet, noe som ga Hokksund-gutten et godt utgangspunkt.  

Etter en sterk start beholdt han kontrollen i store deler av løpet og slo til slutt britiske Arvid Lindblad med 1,6 sekunder etter 20 runder på Albert Park Circuit i Melbourne.

Stenshorne tok da karrierens aller første Formel 3-seier i tredje forsøket.

– Aiaiai, det er så imponerende det Stenshorne leverer her. Er det virkelig mulig?! For et fantastisk løp 18-åringen leverer, sa Viaplay-kommentator Aleksander Wiik på sendingen.

Senere på natten var det Dennis  Hauger sin tur.  Etter å ha vunnet kvalifiseringen ble startlisten snudd på hodet og de 10 beste startet i omvendt rekkefølge.  Hauger fikk da 10. startposisjon i nattens løp.

21-åringen som har sin 3. sesong i Formel 2 kjørte seg kraftig opp underveis og ble vinket inn på en meget god 3. plass.  Isack Hadjar var først i mål med god margin, men ble etter løpet disket etter å ha gjort en manøver helt i starten som førte til at hans lagkamerat Josep María Martí samt Gabriel Bortoleto krasjet og fikk løpet ødelagt.

Dommerne straffet da Hadjar med ti sekunders tilleggstid for å ha forårsaket en kollisjon rett etter start.  Dermed mistet han seieren i sprinløpet til tsjekkiske Roman Stanek.

Dette var Dennis Haugen sin femte seier i Formel 2.  Den siste kom på sprinten i Jeddah i Saudi-Arabia tidligere i måneden.

 

 

Debatt