BMW har laget seg en spionfilm med et stjernelag en Hollywood-film verdig. (Fotos: BMW)

Se spionfilmen til BMW

Lyst til å få opp formen etter 17. mai? Hva med en aldri så liten spionfilm signert BMW, og i hovedrollene finner vi både Pom Klementieff, Uma Thurman ‒ og en i7 M70 xDrive.


Om man ser på stjernelaget som BMW har trommet sammen for kortfilmen «The Calm», skulle man nesten tro at dette var en Hollywood-produsert kinofilm.

Her finner vi skuespillere som Pom Klementieff, kjent fra en rekke Marvel-filmer inkludert «Guardians of the Galaxy»-serien, og Uma Thurman, den store stjernen fra «Kill Bill»-filmene og selvsagt kjent fra sin rolle i kultfilmen «Pulp Fiction».

Ansvarlig produsent er Joseph Kosinski, mannen som hadde regien i «Top Gun: Maverick», og i selve regissørstolen finner vi Sam Hargrave som har stått bak en rekke stuntscener i store filmer og serier som for eksempel «The Mandalorian».

Og ja, bak lydsporet står mannen som også har laget lyden til BMW i7, nemlig Hans Zimmer som faktisk har to Oscar-statuetter stående på peishylla.

Så hva holder BMW på med?

Jo, det tyske merket sponser filmfestivalen i Cannes, men nøyer seg ikke bare med det. De har nemlig i en årrekke kommet med kortfilmer, og var faktisk så tidlig ute med slike i digital form at det ikke fantes noen sosiale medier hvor disse kunne spres.

«The Hire» var en serie med kortfilmer tilbake i 2001 og 2002 med Clive Owen i rollen som en profesjonell BMW-fører, og serien gikk sin seiersgang blant bilentusiaster. Den ble kun vist på BMW Films egen nettside, men ble likevel avspilt over 100 millioner ganger.

Siden har både sosiale medier og YouTube kommet til, og den siste kortfilmen til BMW kalt «The Escape» er selvsagt spredd seg i alle kanaler.

Nå er det altså duket for den 76. Cannes-festivalen som startet 16. mai, og siden det er en ny elektrisk tid over hos BMW er det på sin plass at de også kommer til den store festivalen med en elektrisk kortfilm.

Og som vi skjønner av stjernelaget har de ikke tatt lett på oppgaven, og «The Calm» er intet mindre enn en sju minutter lang actionfilm hvor Klementieff og Thurman er agenter på et hemmelig oppdrag. Ja, litt som agent 007.

‒ Å være i stand til å være en del av BMW Films arv av kreativ filmskaping var en utrolig mulighet, sier den ansvarlige produsenten, Joseph Kosinski.

‒ Det Sam Hargrave har satt sammen med Pom, Uma og resten av rollebesetningen og crewet er en perfekt evolusjon av det BMW Films alltid har forsøkt å levere til fansen. Vi er beæret over å jobbe med BMW for returen av denne berømte franchisen.

Filmen starter med de hemmelige agentene i form av Pom Klementieff og Uma Thurman blir tilkalt hver for seg til Cannes, og må kjempe mot noen mystiske motstandere. Klementieff slipper så vidt fra en kapring etter en actionfylt kamp bak på BMW i7 M70 xDrive, og blir etter hvert klar over at Thurman også har slåss mot noen skurker.

De møtes etter hvert på Hotel Martinez hvor de prøver å sette sammen brikkene i dette puslespillet.

‒ BMW Films er en integrert del av BMWs rike historie innen kinoverdenen, sier Jens Thiemer, Senior Vice President Customer & Brand BMW.

‒ Med debuten til «The Calm» på den 76. filmfestivalen i Cannes, ønsker vi velkommen tilbake en viktig del av arven vår. Den kreative og nyskapende karakteren til denne kortfilmen viser den banebrytende tilnærmingen denne serien har tatt siden begynnelsen. Å bringe franchisen tilbake i 2023 med to sterke kvinnelige hovedroller føles spesielt gripende. Og det faktum at våre helelektriske biler er i den skarpe enden av verdens første helt stille biljaktsekvens, gir «The Calm» en ekstra relevans.

Og «The Calm» kan også presentere en annen ganske ekte verdensnyhet. For i tillegg til at filmen får premiere i Cannes, finner den også veien til mange tusen andre skjermer. Den får nemlig på samme tid premiere i baksetet på BMW i7, som i seg selv er en rullende kino.

Det elektriske flaggskipet byr nemlig på noe som er BMW Theater Screen, og dette er en gedigen 31,3-tommers skjerm med 32:9 panoramaformat og 8K-oppløsning. Denne skjermen felles ned fra taket, og med en trykk forvandles baksetene til en eksklusiv kinosal hvor det altså er mulig å strømme sine favorittserier.

Og Zimmer selv bør være fornøyd med lyden, for det er noe helt ellevilt av høyttalere i bilen. Lyden står Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound System for, og dette inkluderer ikke færre enn 36 høyttalere som bør sørge for lyd en Oscar-vinner verdig.

Stjernene som besøker filmfestivalen på den franske rivieraen kan også være trygg på at de kommer seg eksklusivt til og fra arrangementene, for BMW står klar med hele 200 elbiler med en privat kinovisning i baksetet.

Ok, formen er kanskje litt slakk etter festlighetene på 17. mai, og da er det greit å få jekket denne opp med en ekte spionfilm som tar opp energinivået et hakk.

Her har du «The Calm» ‒ stillheten.

Les også:

Les mer om:

Elbiler Nyheter