Noen heldige kan også følge Viktor Hovland på storskjerm i baksetet under Ryder Cup. Denne heldige her er ingen ringere enn Rory McIlroy, den kanskje største golfstjernen i dag. (Fotos: BMW)

Se Ryder Cup i baksetet

Viktor Hovland og den europeiske gjengen jakter revansje i det som er golfsportens VM, nemlig den prestigerunge Ryder Cup. Og noen kan også følge dramatikken i baksetet.


Ryder Cup er landskampen mellom Europa og USA i golf, og arrangeres vanligvis hvert andre år. Men i 2020 skapte pandemien trøbbel, og den utgaven ble utsatt til 2021. Og det var bra for nordmenn, for da hadde også Viktor Hovland slått skikkelig igjennom.

For Norge hadde aldri hatt en golfer i denne fornøyelige turneringen, men debuten kunne vært bedre. Europa fikk juling over i USA, og Hovland selv vant ikke et eneste av sine fem oppgjør.

Det var selvsagt en enorm nedtur etter at Europa har herjet med USA på hele 2000-tallet, og hadde vunnet sju av de ni oppgjørene før 2021.

Oppsettet er slikt at Europa og USA roterer på å arrangere Ryder Cup, og i år er det dermed Europas tur. Og som kjent leder alle veiene til Rom, og i Roma skal amerikanerne få kjørt seg mot både et entusiastisk hjemmepublikum og et revansjelystent europeisk lag.

For nordmenn som skal benke seg foran TVen betyr det også mer normale sendetider, og dermed kan vi få med oss alt dramatikken uten at nøttesøvnen får rundjuling. Og det gjelder også om du befinner deg i en bil.

Vel, i noen utvalgte biler.

BMW er nemlig over snittet interessert i golf, og arrangerer også store turneringer. Den største, BMW Championship, er semifinalen i PGA-sluttspillet, og ble i år vunnet av, ja, ingen ringere enn Viktor Hovland.

Men ingenting blir så fort gammelt som resultater, så BMW ser nå framover til det som kommer. Og det er altså den 44. utgaven av Ryder Cup fra 25. september til 1. oktober på Marco Simone Golf & Country Club i Roma.

Og de bak i utvalgte BMW-modeller vil virkelig føle på at «alle veier fører til Rom», for tyskerne har nemlig sikret seg rettigheter til å vise golfslagene i sine biler som har det rette utstyret. Altså de med digre skjermer til baksetepassasjerene. Og ja, det hele er gratis.

Ryder Cup-appen i bilen lar altså passasjerer på andre rad nyte det sportslige høydepunktet på BMW Theatre Screen, og dette er mer eksklusivt enn selv å se cupen i godstolen hjemme i stua. For det handler om en voldsom 31-tommers panoramaskjerm som strekker seg ned fra taket i 32:9-format med hele 8K-oppløsning.

Så ja, det er en egen liten privat kino i baksetet.

Et innebygd 5G-aktiverte antennesystem sørger også for at det hele strømmes sømløst, så ingen fare for at bildet stopper midt i baksvingen til Hovland. For det ville selvsagt vært krise.

‒ Ryder Cup er assosiert med unike følelser og stor prestisje ‒ det er ingen annen golfbegivenhet som den, sier Stefan Ponikva, visepresident BMW Brand Communication and Brand Experience.

‒ Det samme gjelder BMW-biler, spesielt BMW 7-serie. Den eksklusive muligheten til å kombinere ren kjøreglede med følelsene fra Ryder Cup kombinerer alt dette med BMW Groups ambisjon om å tenke nytt om den digitale opplevelsen både i og utenfor bilen og å skape innovative opplevelsesverdener.

Så hva med de stakkars sjelene i forsetene? Vel, parkeres bilen kan også sendingen vises i BMW Curved Display på første rad, så det kan bli mye start og stopp når Hovland er i aksjon.

Den spesielle konkurransen mellom de beste golferne fra Europa og USA ble etablert så tidlig som i 1927, og her er konkurrer 12 av de beste golfspillerne fra henholdsvis USA og Europa mot hverandre i rene dueller.

Ryder Cup har da også blitt en av de største sportsbegivenhetene, og millioner av mennesker rundt om på kloden sitter klistret til skjermen for å følge hvert eneste slag.

BMW har vært involvert i Ryder Cup siden 2006, og har i år påtatt seg rollen som Worldwide Partner for andre gang. Og det kan også nordmenn dra fordel av, for Norge er en av 67 land som får dette spesielle baksete-tilbudet.

Men da må du sitte i en av følgende biler: BMW 7-serie (G70), BMW iX produsert etter 03/23, BMW X5, BMW X6, BMW X7 produsert etter 04/23 og BMW XM produsert etter 08/23.

Da gjenstår det bare å ønske Viktor Hovland og de 11 andre europeiske golferne lykke til. Go Europe!

Les også:

Les mer om:

Nyheter