Det finnes kun en utgave av denne bilen blant annet inspirert av en fransk rose. (Fotos: Rolls-Royce)

Rolls-Royce viser vanvittig bil

La Rose Noire er en mørkerød spesialbygd droptail-bil signert Rolls-Royce. Disse bildene må du bare se!


I gamle dager var coachbygging ganske vanlig, noe som betyr at bilbyggere brukte utgangspunktet til en bil og lagde spesialutgaver av disse som inkluderte karosseriendringer. I dag er det mer vanlig å kalle slike biler for one-offs, én-utgave-biler.

Rolls-Royce var kongen på haugen når det kom til coachbygging, og denne tradisjonen har de nå tatt tak i. Så er du en god nok kunde, og ikke minst har nok av cash som du kan brenne på en rådyr bil, så bygger det britiske luksusmerket mer enn gjerne en spesiallaget versjon til deg.

Det har de nå gjort, og ikke tro at dette er en enkel operasjon. Rolls-Royce har blant annet satt inn 1.603 håndbearbeidet trestykker, og brukt en lakkeringsmetode som krevde 150 iterasjoner.

Fargen, og navnet på bilen, «La Rose Noire», er inspirert av de franske rosene kalt Black Baccara kjent for sin dype rødfarge og store størrelse.

Totalt har jobben tatt over to år, og vi tør ikke en gang å spekulere på hva denne bilen faktisk kostet. For dette er virkelig et unikt eksklusivt kunstverk på fire hjul.

Og RR-sjefen selv maler mer enn gjerne et vakkert bilde av prosjektet:

‒ Rolls-Royce La Rose Noire Droptail er en kjærlighetshistorie, gjennomtenkt fanget og forbløffende projisert på lerretet til en Rolls-Royce-bil. Det er et uttrykk for det dype og lidenskapelige partnerskapet mellom en mann og kone som er overhoder for en fremtredende internasjonal familie – å være en del av deres bemerkelsesverdige historie er et privilegium, sier Torsten Müller-Ötvös.

‒ Videre står La Rose Noire Droptail som et vitnesbyrd om merkets nådeløse streben etter perfeksjon, der artisteri og visjonen til en enkelt klient virkelig harmonerer. I hver detalj av dette historiske oppdraget er det ekko av både Rolls-Royces rike arv og kundens karakter, fra dens fengslende, men formidable form til dens feilfrie og elegante romantiske gester. La Rose Noire Droptail, i likhet med de bemerkelsesverdige kundene som våget å komme med en så potent og moderne uttalelse, vil bli skrevet inn i Rolls-Royce-historien for alltid.

Bilen med en droptail-form er satt sammen både med stål, aluminium og karbonfiber, og er en 2-seters roadster som er litt kortere enn Ghost-modellen på 5,4 meter. Som du skal få se av bildene endrer bilen karakter med og uten tak, og ja, til og med dørene åpner seg i en uvanlig retning.

Nå er det meste uvanlig med Rolls-Royce La Rose Noire Droptail, og det hele er bare helt vanvittig.

Sjekk denne bilen:

Innsiden er selvsagt akkurat like eksklusiv som man forventer etter å ha sett bilens utside, og for virkelig å krone bilen har de to kundene fått laget en eksklusiv årgang champagne av Champagne de Lossy kun for La Rose Noire Droptail. Dette er en av svært få ganger de har laget en spesialutgave ‒ og deres historie strekker seg 160 år tilbake.

RR har selvsagt fulgt opp med en eksklusiv vinflaskeholder som matcher bilen, og ja, dette grenser til fullstendig galskap. Ved å trykke på en knapp åpnes champagnekisten, og avslører et intrikat champagnesett fylt med håndblåste krystallglass. Det utvendige lokket endres raskt til et serveringsbrett laget i eksklusivt tre, og sluttresultatet er så vanskelig å beskrive at du rett og slett bare må se bildet.

Det finner du i bildesamlingen under, for du kan selvsagt ikke gå glipp av denne bilen. Vi garanterer ‒ du har aldri sett noe som kan sammenlignes med Rolls-Royce La Rose Noire Droptail.

Les også:

Les mer om:

Nyheter