Annonse
HjemElbilerRekkevidde-hopp for Ioniq electric

Rekkevidde-hopp for Ioniq electric

En ny generasjon av Hyundai Ioniq er på vei, og den elektriske versjonen får et 36 prosent større batteri.

Nå kan ingen påstå at Ioniq electric er en rekkeviddedronning, for selv med sine relativt lange 4,4 meter er den kun utstyrt med et batteri på 28 kWh. Det gir en rekkevidde rundt 200 kilometer, godt nok om bilen brukes til by-pendling, men ikke så veldig mye annet.

For de som har trengt noe mer har Ioniq-valgene vært enten hybrid eller ladbar hybrid, for dette er altså en kinderegg-modell som det finnes tre elektriske versjoner av.

Hyundai har nå på gang en ny versjon av modellen som kom i 2016, og Hyundai Norge er spent.

Saken fortsetter under Annonsen

‒ Norske kunder har særlig lagt sin elsk på Ioniq electric, og bilen har hele veien solgt svært godt, sier Øyvind L. Knudsen hos Hyundai Motor Norway.

Så langt i år er Ioniq (alle tre versjonen) den 9. mest solgte modellen med 1.221 biler, ifølge tall fra Opplysningsrådet for veitrafikken.

‒ Vi er stolte over å ha levert tusenvis av Ioniq til fornøyde kunder. Nå ser vi fram til fortsettelsen, og tror oppgraderingene vi får på den neste utgaven blir svært godt mottatt i markedet, sier produkt- og PR-sjefen.

Ikke uventet økes størrelsen på batteripakken, som går fra 28 kWh til 38,3 kWh. Dette slår selvsagt ut på rekkevidden, som Hyundai opplyser er på 294 kilometer for den oppgraderte modellen.

Ikke veldig imponerende, men altså betraktelig bedre enn dagens modell.

‒ Ioniq er en av få elbiler til en fornuftig pris som gir plass til hele familien, og med kraftig oppgradering av batteripakken tror vi denne bilen vil passe ypperlig for enda flere nordmenn, sier Knudsen.

Også på ladesiden kommer den nye modellen med gode nyheter.

Ombordladerens kapasitet økes fra 6,6 kW til 7,2 kW, som gir litt hurtigere hjemmelading. Om den lades på en 100 kW-stasjon tar det 54 minutter fra 0 til 80 prosent, opplyser Hyundai.

Også elmotoren vokser, og den oppgraderte modellen går fra 120 til 136 hestekrefter med et dreiemoment på 295 Nm.

Den ladbare hybridversjonen beholder batteriet på 8,9 kWt, og bilen får en systemeffekt på 141 hestekrefter. Ren elektrisk rekkevidde er på den 52 kilometer.

Den tredje versjonen av Ioniq, den rene hybriden, forsvinner nå fra det norske markedet.

‒ Vi velger bort Ioniq hybrid, og har fullt fokus på Ioniq electric og Ioniq plug-in. I Hyundai har vi miljø i førersetet, og biler med ladeplugg står nå for over 90 prosent av salget vårt, sier Knudsen.

Hyundai oppdaterer selvsagt mer enn batteri når de nå fornyer Ioniq, både på innsiden og utsiden.

Designmessig byr den på en front med en ny type grill, LED-lykter og ny LED-signatur både i front og hekk og nye luftinntak rundt hjulene.

Også på innsiden har de flikket litt på designet, og blant annet gitt den en ny infotainmentenhet på 10,25-tommer som også har et nytt brukergrensesnitt.

I tillegg byr den på enda flere SmartSense-sikkerhetsfunksjoner, tilkoblede tjenester og appstyring med Blue Link. Blant annet blir filskifteassistent og fjernlysassistent nå standard, og den får også syklistgjenkjenning.

Blue Link åpner for en rekke nye funksjoner via smarttelefonen, som å styre klimaanlegg, åpne dørene, starte motoren og sjekke batteristatus. Heldigvis støtter den både Apple CarPlay og Android Auto, og har også støtte for multi-bluetooth hvor flere telefoner kan være tilkoblet samtidig.

Den har også arvet løsninger fra den elektriske søsteren Kona electric, og Ioniq electric får også enpedalskjøringen som åpner for enda mer regenerering. Den arver også kjøremoduset Eco+, som gir enda lavere energiforbruk enn de andre modusene Eco, Comfort og Sport.

Hyundai Norge opplyser at de to nye modellene blir tilgjengelig til høsten, og prisene er foreløpig ikke klare.

Her er en video fra Hyundai som viser den nye Ioniq:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse