Prisene for Yaris Cross er klar

Norge er blant de første landene i Europa som får den nye Toyota Yaris Cross, og nå er det åpnet for bestillinger og prisene er dermed klare.


Det er litt over ett år siden Toyota Norge kunne annonsere at salget av den nye Yaris-generasjonen var i gang. Bilen er ganske så ny ettersom den er basert på TNGA-arkitekturen, og GA-B-plattformen sørget også for å gjøre 4. generasjon av modellen som kom i 1999 til en moderne liten bil på rett under 4 meter.

Startprisen var den gang oppgitt til 234.600 kroner (Yaris Hybrid starter nå på 257.400 kr), og de første bilene ble meldt inn i landet i september 2020.

Men før det, i august, kunne Toyota rulle ut en helt ny Yaris-modell i Japan, nemlig en kalt Yaris Cross.

Dette er en litt større utgave hvor de kompakte egenskapene møter de litt mer robuste SUV-egenskapene, og denne høyreiste utgaven tilhører da også SUV-familien som blant annet består av modeller som C-HR og den særs populære Rav4.

Cross er som en bodybuilder-søster av Yaris, for her er det høy bakkeklaring, store aluminiumfelger og langt flere røffe utvendige detaljer. Dette understrekes av det intelligente AWD-i-systemet som automatisk veksler fra forhjulsdrift til firehjulsdrift avhengig av veiforholdene.

Og ja, den er også utstyrt med egne kjøremoduser som Trail eller Snow som bør sørge for godt veigrep, og Toyota understreker også at dette systemet er lett og elektrisk slik at det «ikke ødelegger Yaris Cross’ klasseledende drivstofføkonomi», som Toyota selv sier.

De utvendige målene til Yaris Cross er for øvrig 4,18 meter i lengden, 1,77 meter i bredden og 1,56 meter i høyden, så den er en mellomting mellom Yaris (3,94 meter lang) og C-HR (4,39 meter lang).

Toyota har også tenkt praktisk bruk med crossutgaven, og blant annet kan bilen by på en motordrevet bakdør som kan betjenes med foten. Gulvet i bagasjerommet kan også justeres i to høyder eventuelt deles i to, mens baksetet kan deles 40:20:40 som bør gi muligheter for å frakte både ski, sykler eller feriebagasje.

Toyota har troen på denne, og banker til med en rekke utgaver fra salgsstart. Faktisk så mange at det gjelder å holde tunga rett i munnen, for her i Norge blir det mulig å velge mellom disse utstyrsgradene: Life, Active, Active Tech, Executive, Adventure og Premiere Edition.

Teller vi opp blir det seks utgaver, og Life er innstegsversjonen og Premier Edition er topputgaven. Sistnevnte kan by på ting som 18-tommers felger, bi-tone eksteriørfarge, robuste terreng-elementer, JBL premium lydanlegg og panoramatak.

Og som et av de første landene i Europa åpnes det nå for bestillinger av den nye Yaris-utgaven her i Norge, og planen er at utlevering av bilene skal starte i oktober.

Prisene har naturlig nok vokst sammen med størrelsen, og startprisen for Life-utgaven med 2WD er før frakt- og leveringskostander satt til 303.900 kroner. Topputgaven med alt utstyr og 4WD har fått en pris på 426.900 kroner, og er dermed knapt 120.000 kroner dyrere.

Samtlige biler er for øvrig hybrider, og er utstyrt med en 1.5-liters motor og automatgir.

Her er bilder av det nye medlemmet i Yaris-familien, den mer høyreiste og robuste Toyota Yaris Cross:

Les også:

Bildeserie

Les mer om:

Nyheter