Porsche Taycan satte vill rekord

Porsche Taycan har satt en ny verdensrekord med en fart på 165 km/t. Hva? Vel, dette er villere enn du tror. Se video.


Er det en ting som skaper overskrifter er det nye rekorder. Porsche vil gjerne ha mange slike knyttet til elbilen Taycan, og var nylig i Storbritannia og satte 13(!) rekorder.

Denne gang gjaldt det britiske langdistanse-rekorder på den berømte racerbanen Brands Hatch, hvor to standard og gatelovlige Taycaner, en 4S og en Turbo S, var på jakt.

De to bilene satte en rekke lengderekorder for elbiler over 1.000 kilo, deriblant som den lengstkjørende i løpet av 12 timer ‒ 915 kilometer klokket en Porsche Taycan Turbo S inn.

Så ja, dette er rekorder for spesielt interesserte, og da er det ganske mye mer swung over den nye verdensrekorden Taycan nå har notert seg for. For den er ganske så vill.

Det skjedde på den andre siden av Atlanteren, og i en by det virkelige svinger av.

Porsche USA hadde nemlig funnet veien til New Orleans, hvor de jaktet på en noe spesiell Guinness-rekord.

Som vi vet består rekordboken av veldig mange snodige rekorder, og det gjelder også for biler. Der finner vi også en rekord for høyeste hastighet innendørs. Og vi lover at dette er mer spektakulært enn det høres ut som.

Den rekorden har vært på 140 km/t, og ble satt tilbake i 2013.

Men det var altså før Porsche fikk teften i den, og siden New Orleans har USA’s største messehall i Ernest N. Morial Convention Center satte de like godt kurs dit.

Med på lasset var også en Taycan Turbo S, denne råtassen som klarer 0-100 km/t på 2,8 sekunder og har en toppfart på 260 km/t.

Guinness er ganske streng når det kommer til rekorder, og for fartsrekorden innendørs skal bilene starte fra null og stoppe helt for å få godkjent forsøket. Da er det greit med launch-kontroll, firehjulsdrift, karbonbremser og 761 hk ‒ slik som Taycan Turbo S kan skryte av.

Men et polert betonggulv slik som i messehallen er ikke like greit.

‒ Jeg var ikke særlig entusiastisk med tanke på dette rekordforsøket, sier Leh Keen, som hadde fått den vågale oppgaven med å kjøre fortest mulig innomhus.

‒ Overflaten er så uforutsigbar, så glatt at du må ha full tillit til bilen din. Det var virkelig som is ‒ og du gir full gass rett med en diger mur som kommer rett imot. Den svære hallen virket plutselig veldig liten.

Men etter den første testen var han med ett mer optimistisk.

‒ Jeg følte at Taycans systemer prøvde å løse dette, og gjorde hva de kunne for å holde meg på rett linje. Det var imponerende. Å akselerere så hardt på en så uberegnelig overflate var ganske utrolig, men ikke et øyeblikk tvilte jeg på at jeg kunne klare det.

Porsche ville at den utgaven du og jeg kan kjøpe satte rekorden, så det var helt uaktuelt å bytte ut dekkene som følger med bilen med noen som ga bedre grep. Dermed var det helt opp til den originale Taycan og føreren selv.

Keen ble da også mer keen på rekorden etter hvert som han testet, før han til slutt klinte til med selve rekordforsøket.

‒ Jeg hadde et lite øyeblikk for meg selv på startstreken ‒ vel vitende om at jeg måtte kjøre så fort jeg kunne, og stoppe igjen ‒ alt før jeg nådde veggen som ventet på andre siden. Så ja, det tok oppmerksomheten min.

‒ Jeg brukte bilens launch-kontroll, og Taycan bare koblet seg til. Farts-følelsen innendørs, selv i et så stort rom, er enorm, og veggen kom raskt nærmere. Jeg var forsiktig med bremsene, men de var mer enn klar for oppgaven. Jeg tittet selvfølgelig ikke på hastigheten, så da den kom var det en stor en overraskelse og lettelse. Jeg hadde slått rekorden, og det med stor margin.

‒ Det var et rush! Jeg er glad for at Porsche ga meg denne sjanse, men 165 km/t inne i en bygning ‒ hva i alle dager tenkte jeg på?

Ja, du skal selvsagt få se en video av dette vågestykket, og heldigvis vet vi nå at dette stuntet gikk bra. For dette er virkelig nervepirrende saker.

Så her har du verdens raskeste bil innendørs, en Porsche Taycan Turbo S i 165 km/t. Hold deg fast!

Les også:

Les mer om:

Elbiler Nyheter