Annonse
Hjem Nyheter Porsche lager stjerneskip

Porsche lager stjerneskip

Tesla kan kanskje skryte av romskip, men Porsche kliner til med et stjerneskip.

Rett skal være rett. Det er ikke Tesla som bygger romskip, men selskapet SpaceX eid av Elon Musk.

Disse har blant annet sendt Musks private Tesla Roadster ut i rommet, og du kan følge ferden her.

Faktisk har SpaceX også et prosjekt kalt «Starship» ‒ stjerneskip.

De har begynt å utvikle et romskip som kan frakte last ut i rommet, og den foreløpige planen er at dette skal skje allerede i 2021. Men som vi vet er Musk en skikkelig tidsoptimist, så vi får rett og slett se når det eventuelt skjer.

Saken fortsetter under Annonsen

Nå er ikke dette et «ordentlig» stjerneskip, disse som kan hoppe fra planet til planet i en vanvittig fart. Et av de mest kjente er Millennium Falcon, og denne kan ifølge Google forflytte seg med en fart på 25.000 lysår per dag. Og bare så det er sagt, sola er 0,00001581 lysår unna.

Slike finnes selvsagt ikke i den virkelige verden, og stjerneskipet Millennium Falcon hører hjemme i universet til den ikoniske filmserien Star Wars.

George Lucas introduserte slike i den første Star Wars-filmen i 1977, som umiddelbart ble en kultfilm ut av en annen dimensjon.

Lucas startet like godt det hele med episode 4 (Episode IV – A New Hope), før han deretter kom med episode 5 og 6 i 1980 og 1983.

Men han hadde en plan med det hele, så i 1999 kom episode 1, og deretter episode 2 i 2002 og 3’eren i 2005.

Dermed var serien komplett fra 1 til 6, så da det var klart for det tredje comebacket for Star Wars i 2015 var vi normalt gjenge.

Dette var altså episode 7, mens episode 8 kom i 2017.

Og i år kommer julaften tidlig for Star Wars-fansen.

Som de to foregående får også den neste filmen premiere rett før jul, og «The Rise of Skywalker» avslutter hele fortelling rundt Skywalker-sagaen.

Lucasfilm som produserer filmen vil åpenbart sette et skikkelig punktum, og har slått seg sammen med Porsche for å lage et «ekte» stjerneskip som skal vises under premieren.

Jepp, Porsche skal lage seg et stjerneskip.

‒ Å utvikle et romskip med tydelig DNA til Porsche-designet er spennende og utfordrende, sier Michael Mauer, visepresident Style Porsche i Porsche AG.

‒ Selv om de ikke ser ut til å dele mange elementer ved første øyekast, har begge verdener en lignende designfilosofi. Det nære samarbeidet med Star Wars-designteamet inspirerer og fascinerer oss ‒ jeg er sikker på at begge sider kan dra store fordeler av denne utvekslingen.

Visepresidenten hos Lucasfilm ser paralleller mellom de to ganske så forskjellig merkevarene.

‒ De er begge har en verdensomspennende appell, og er formet etter sine viktige ikoniske design, sier Doug Chiang.

‒ Vi bringer sammen to verdener med dette prosjektet, et eksotisk filmdesign av en galakse langt unna og presisjonen som må til for å utvikle emosjonelle Porsche-sportsbiler.

Resultatet blir altså presentert på samme tid som filmen har premiere i desember, og vi kan jo alltids håpe at kommende Porsche-modeller vil se ut som stjerneskipet Millennium Falcon.

Men et ekte stjerneskip er nok litt lenger unna.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,851FansLik
85FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker