Annonse
Hjem Elbiler Oslo i sentrum når Polestar tar et historisk steg

Oslo i sentrum når Polestar tar et historisk steg

Det svenske elbilmerket Polestar drar like godt til Norge når de åpner sitt aller første «Polestar Space». Se bilder.

Midt i Oslo sentrum finner vi Øvre Slottsgate, en av sidegatene til selveste Karl Johan. En annen gate der heter Prinsens gate, en parallellgate til paradegata retning Akershus Festning.

Området er fullt av flotte, store, gamle bygninger, og i krysset til de to ganske så kjente gatene har Polestar funnet sin optimale plassering for verdens første Polestar-butikk.

Eller butikk blir litt feil, for slike fysiske vil ikke Polestar vite om. Det hører den gamle tiden til, så når det første fysiske lokalet til det nye svenske merket nå åpner er det et visningssenter.

Eller som de selv sier ‒ et Polestar Space.

Saken fortsetter under Annonsen

‒ Polestar Space i Oslo er ekstremt spesielt, sier Polestar-sjef Thomas Ingenlath.

‒ Lokaliseringen er perfekt midt i hjertet hvor folk handler og slapper av, og måten denne moderne handels-opplevelsen er plassert inne i denne historiske bygningen gjør at vi virkelig får fornyet tro på at flott design virkelig er tidløst, legger han til.

Polestar var tidligere et selskap som blant annet tunet Volvo-modellene slik at de ble litt råere, men er nå eid av Volvo Cars og Geely ‒ Volvos kinesiske eiere.

Merket skal satse på elbiler, men den første modellen Polestar 1 er en hybrid. Deretter følger elbilene Polestar 2 og Polestar 3.

Svenskene satser på litt mer luksuriøse biler i en sportslig innpakning.

‒ Ytelser handler ikke bare om dynamiske kjøreegenskaper, men handler også om erfaringen kunder har når de velger sin perfekte Polestar. Og den begeistringen det å eie en slik bil gir, sier den administrerende direktøren.

De som stikker innom Polestar Space i Oslo skal altså få seg en god opplevelse, og produsenten understreker at ekspertene, tidsriktig nok kalt Polestar Specialist, ikke på noen måter skal fungere som selgere.

Besøkende skal altså ikke prakkes på et produkt de kanskje ikke vil ha, men skal kun få svar på spørsmål de måtte ha. Kundebehandlerne får da heller ikke noen provisjon, og de som gjerne vil bestille en bil må gjøre det via en av datamaskinene som er der.

Det skal altså være en avslappende stemning, og selvsagt vil det være mulig å studere bilene på nært hold og til og med prøvekjøre en Polestar.

Oslo blir altså det første senteret når det åpner for publikum fredag, og Polestar har for tiden konkrete planer rundt drøyt 50 slike rundt i verden.

Under 2. verdenskrig sa den amerikanske presidenten Franklin D. Roosevelt de berømte ordene «look to Norway», og svenskene gjør altså det nå.

Noe annet som er litt morsomt er det faktum at norske kunder må betale minst i verden for en Polestar 2.

Elbilen blir blant annet rundt 140.000 kroner billigere i Norge enn i Sverige, og her hjemme vil den kommende Polestar 2 starte på 469.000 kroner.

Og befinner du deg i Oslo kan du jo sjekke den ut.

For der ligger verdens første Polestar Space, som du jo kan sjekke ut nærmere i bildeserien under.

Les også:

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,767FansLik
83FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker