Annonse
Hjem Elbiler Nissan med en elegant elbil

Nissan med en elegant elbil

Man kan si mye bra om Leaf, men veldig elegant er den ikke. Det har Nissan tatt konsekvensen av, og viser nå fram en elbil i SUV-drakt som man bokstavelig talt kan beundre.

Vi er ikke helt sikker på hva designerne som tegnet Leaf tenkte, men den hadde iallfall en uvanlig V-form og et særegent design som virkelig skulle vise folket at dette var en futurisk sak.

Siden 2010 har den riktignok kvittet seg med de verste linjene, og den nyeste Leaf ser mer ut som en moderne bil enn noe futuriske greier som skal prøve å imponere naboen.

Og selv om den kanskje er både smart og praktisk, vil den fortsatt ikke vinne noen skjønnhetskonkurranse.

Mulig vi er i overkant kritiske, men Nissan har uansett gått bort fra dette designspråket når de presenterer det neste konseptet av en elbil.

Saken fortsetter under Annonsen

Under Tokyo Motor Show presenterer de nemlig Ariya, en crossover SUV med et helt nytt designspråk. Dette er altså et konsept, men Nissan hinter som bare det på at det kommer en SUV basert på denne i produksjon.

Og denne er enklere å like.

Slik ser Ariya ut:

Vi har allerede sett Nissans nye elektriske linjer med konsepter som IMx og IMs, og Ariya viderefører dette med sin coupéaktige form.

Ja, den ser litt futurisk ut denne og, men formen og linjene henger langt mer sammen og resultatet har jo blitt ganske så bra.

Det mener iallfall Nissan selv:

‒ Den er ultra-elegant, sømløs, skarp og sterk, sier Alfonso Albaisa, Nissans senior visepresident for global design.

‒ Den banebrytende plattformen visjonært av våre ingeniører, og formet av vår avanserte elektriske drivlinje og innpakning, inspirerte vårt globale designteam til å reflektere (over designet) og komme opp med en ny form. Ariya er et navn som vil være synonymt med den strålende nye visjonen til Nissan, legger han entusiastisk til.

Navnet er hentet fra oldtidhistorien, og skal ifølge Nissan stå for ting som respekt og beundring.

Produsenten har ikke spart på mye når de har satt sammen Ariya, og har til og med lånt funksjoner og løsninger fra sportsbilen GT-R for å gjøre denne best mulig.

Ikke bare er det nye linjer å finne på Ariya, men den er også full av teknologi og førerassistenter som jo elektriske framtidsvisjoner bør ha.

Et eksempel hvor grundig de har gått til verks er den nevnte GT-R.

Nissan har nemlig lånt momentfordelingssystemet kalt ATTESA E-TS som vi finner i sportsbilen, og fra Patrol har de for eksempel lånt det intelligente firehjulsdriftsystemet.

Ariya er også så smart at den for eksempel kan kjøre av seg selv i visse situasjoner, og åpner dørene selv når føreren nærmer seg bilen. Ja, nøkkelen er i smarttelefonen.

Bilen laster også inn innstillingene som er lagret på telefonen, og kan på den måte automatisk justere ting som førerseteposisjon og klimakontroll før føreren har satt seg inn i bilen.

Ariya som er 4,6 meter lang kommer altså med to elektriske motorer og dermed med firehjulstrekk, og skal ifølge ryktene kunne rulle opp mot 500 kilometer på en lading og nå 100 km/t på rundt 5 sekunder.

Om det stemmer så har jo Nissan noen skikkelig interessant på gang.

Så får vi se hvor mye som er forandret når produksjonsversjonen eventuelt kommer.

Her er flere bilder av Nissan Ariya:

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,818FansLik
85FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker