Annonse
Hjem Elbiler Populær elbil med viktig nyhet

Populær elbil med viktig nyhet

Elbilen e-Soul har sammen med e-Niro stått for 75 prosent av det norske Kia-salget så langt i år, og nå kommer en viktig nyhet som kan gi den ytterligere salgsløft.

Kia er så langt på 12. plass av de mest solgte merkene i Norge, kun 110 biler bak Tesla på plassen foran. Og modellen som nå drar salget er Kia Soul, som står for over halvparten av salget og som var Norges 17. mest populære modell det første halvåret.

Det til tross for at den elektriske versjonen kalt e-Soul ikke kan dra tilhenger, noe som er viktig for mange bilkjøpere. Det skjønner selvsagt også Kia, så de tar nå grep.

Fra august vil det være mulig å få tilhengerfeste på e-Soul, og dette gjelder biler med den store batteripakken på 64 kWh. Nå tar Kia et skritt om gangen, så du kan bare glemme å montere en campingvogn bakpå elbilen.

Godkjent tilhengervekt blir kun på 300 kilo, men det er uansett gode nyheter.

Saken fortsetter under Annonsen

‒ Vi er glade for at vi nå kan tilby elbil med tilhengerfeste. Iblant har man behov for å kunne frakte med seg ulike ting som hageavfall, møbler eller en vaskemaskin, og dette vil gjøre e-Soul enda mer brukervennlig, sier Irene Solstad, administrerende direktør for Kia hos Bertel O. Steen.

Kia var tidlig ute med elbiler, og etterspørselen i Norge gjorde at de ble tatt på senga. Det sørkoreanske merket klarte rett og slett ikke å produsere nok biler, og dermed oppstod det ventelister. Men den tid virker heldigvis å være forbi.

‒ Vi har god tilgang på biler, og er nå ferdig med reservasjonslistene både på e-Soul og e-Niro, sier Solstad.

Den elektriske versjonen av Soul kom på markedet allerede i 2014, og i fjor kom en ny generasjon hvor navnet også ble endret fra Soul Electric til e-Soul. Totalt er det solgt 15.000 elektriske Soul-modeller i Norge.

Den er ikke bare populær i Norge, for tidligere i år gikk den også helt til topps i kategorien «urbane biler» da verdens beste biler ble kåret. Og Kia hadde mer å juble for under årets kåring, for jaggu gikk ikke Kia Telluride helt til topps og ble kåret til «årets bil i verden». Ikke verst!

e-Soul kommer i to rekkevidde-utgaver, en med et batteri på 39,2 kWh med 276 kilometers rekkevidde og altså en utgave med 64 kWh som ruller 452 kilometer.

Det har vært diskutert mye rundt de faktiske rekkeviddene til elbilene, men myten om at de går mye kortere enn den oppgitte rekkevidden stakk NAF hull på tidligere i sommer.

Under en test, riktignok under nærmest perfekte forhold for elbiler, gikk samtlige 29 elbiler over oppgitt rekkevidde. Kia og Hyundai var blant de som overgikk seg selv aller mest, og testbilen Kia e-Soul ga seg ikke før den hadde lagt hele 520 kilometer bak seg.

e-Soul og e-Niro får snart besøk av en rekke andre elbiler med Kia-merket, for innen 2025 skal merket tilby 11 elbiler i diverse segmenter som personbiler, SUV-modeller og flerbruksbiler.

Og forhåpentligvis kommer de med muligheten for hengerfeste, slik e-Soul nå får.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,795FansLik
84FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker