Polestar 3 har gjennomført vellykket tester i varme omgivelser, og nærmer seg dermed produksjon. (Fotos: Polestar)

Polestar 3 nærmer seg

Den nye elbilen til Polestar kan allerede sees flere plasser i Norge, men det betyr ikke at den er i produksjon. Den nærmer seg dog.


Dessverre er det slik i bilverden at det ikke alltid går som merkene planlegger, og nye biler kan fort bli litt forsinket. Det har skjedd med Polestar 3.

Etterfølgeren til populære Polestar 2 skulle egentlig vært på plass allerede mot slutten av året, men debuten til SUV-modellen har blitt skjøvet inn i 2024. Men heldigvis er den ikke veldig mye forsinket.

For nå melder svenskene at bilen også har gjennomført viktige varmetester i De forente arabiske emirater, og bilen fungerte akkurat slik de håpet. Det betyr at den snart nærmer seg godkjent-stempelet.

Dermed rykker produksjonsstarten stadig nærmere, og Polestar melder nå at den er planlagt til 1. kvartal i 2024. Det betyr i så fall at det svenske merket snart har tre bilmodeller til salgs, sedanen Polestar 2 og de to nye SUVene Polestar 3 og Polestar 4.

De som følger godt med vet at Polestar 3 også i år fant veien til sin favoritt-festival, Goodwood Festival of Speed, i sommer, og der fikk bilen sin banedebut.

Etter en rask opptreden i England ble Polestar 3-prototyper sendt videre til De forente arabiske emirater i august, for bilen må selvsagt også fungere perfekt under varme forhold.

Polestar sier at ingeniørteamet har testet bilen og finjustert klimaanlegget i omgivelser med svært høye temperaturer, og at disse altså var vellykket.

Videre kan de fortelle at testingen foregikk både i urbane omgivelser og i ørkenen som omgir Dubai og Abu Dhabi, og her var det temperaturer opp mot 50 grader. Dette er en av flere steder hvor Polestar tester kommende biler under ekstreme forhold.

‒ Utviklingen av Polestar 3 har god progresjon, og jeg forventer at produksjonen starter i 1. kvartal 2024, sier Thomas Ingenlath, CEO i Polestar.

‒ Polestar 3 skal snart starte sin reise, men kunder kan allerede nå besøke våre Spaces for å bli kjent med bilens fantastiske proporsjoner og prøvesitte det eksklusive interiøret med mange nyvinninger.

For det er ikke slik at bilen er hemmelig. Faktisk tvert om, Polestar viser den nye elbilen fram rundt i hele verden.

Totalt har prototyper av Polestar 3 funnet veien til Polestar Spaces i 27 markeder, men så langt må nysgjerrige nøye seg med å se og røre bilen ‒ ikke prøve. Det får de ikke før i 2024, men de som vil bestille bilen før prøvekjøring kan også gjøre det.

Også nordmenn kan sjekke ut hva dette er for noe.

3’ern er allerede på plass i Polestar Space i Oslo sentrum, på Fornebu, i Bergen, Trondheim, Stavanger og Ålesund. Og den er også på vei til Nord-Norge.

Fra 5. oktober stilles Polestar 3 ut i Tromsø, og den dukker selvsagt også opp på Oslo Motorshow som starter om eksakt en måned ‒ 27. oktober. Der får mange titusen altså muligheten til å studere bilen med egne øyne.

Vi har selvsagt også sjekket ut bilen, og via i en av lenkene under bildene kan du sjekke ut saken som også har en video som viser bilen.

Men før du klikker deg videre kan du sjekke ut noen nye bilder av elbilen mange nok venter på fra varmetesten, og her er de:

 

Les også:

 

 

 

Bildeserie

Les mer om:

Elbiler Nyheter