Annonse
Hjem Nyheter Passat først til 30 millioner

Passat først til 30 millioner

Volkswagen Passat har rundet milepælen på 30 millioner biler, som den aller første i sitt segment.

I 1973 meldte Storbritannia seg inn i EU, Vietnamkrigen tok slutt og svenske Abba herjet hitlistene med Ring Ring.

På bilfronten kom det noen legendariske modeller det året, som Honda Civic, Mazda 929, Mitsubishi Lancer og Toyota Starlet.

Og ikke minst en som skulle bli superpopulær, Volkswagen Passat. Den ble ganske så passende lansert under slagordet: «Begynnelsen på en VW-æra».

Slik så den ut:

Saken fortsetter under Annonsen

Det var en halvkombi med to eller fire dører, og bydde i tillegg på et romslig bagasjerom som passet familier.

Lengden var 4.190 mm, midt mellom dagens Polo og Golf, og plassen ble enda bedre da de lanserte stasjonsvognvarianten (kjent i utlandet som Variant) året etter.

Siden den gang har det nærmest gått slag i slag. 2. generasjonen kom i 1981, og vi er nå oppe i 8. generasjon introdusert høsten 2014.

Mellom alt dette kom det stadig nye modellvarianter og ansiktsløftninger, så totalt har den blitt fornyet godt over 10 ganger siden 1973.

I dag har Passat vokst seg stor og måler 4.887 mm, og på veien har den fått med seg de nye teknologiske hjelpemidlene som har blitt introdusert. Den er altså en moderne 46-åring, og den finnes bokstavelig talt over hele verden.

Sist onsdag passert nemlig den populære modellen 30 millioner biler, og den æren falt på en sølvfarget Passat GTE Variant (ja, nå vet dere hva det betyr).

Dette er Passat nummer 30 millioner.

Og det passet bra at det var en ladbar hybrid som passerte milepælen, ettersom det er de elektrifiserte bilene som skal lede Volkswagen inn i 2020-tallet.

Ralf Brandstätter, operativ leder hos Volkswagen, er selvsagt stolt.

‒ Passat er en av Volkswagens viktigste og mest suksessfulle biler. Siden lanseringen for 46 år siden har 30 millioner kunder hatt tillit til denne bilen. Som et resultat har Passat blitt en av verdens store; en bil som i dag hører like mye hjemme i Beijing som den gjør i Berlin, Sydney, Johannesburg eller på gatene i San Francisco. I Volkswagen er vi stolte av denne vellykkede modellen, som fortsatt er referansepunktet i sin klasse i dag.

For å klare å dekke etterspørselen produses Passaten i 10 fabrikker på tre kontinenter, og er på plass i over 100 markeder.

Men tross et vanvittig salg som nå har bikket 30 millioner er ikke Passat det mestselgende modellen til Volkswagen. Det er nemlig Golf, som har rundet 35 millioner solgte biler. På en god 3. plass følger Bobla, som går ut av produksjonen til sommeren med 21,5 millioner biler.

Toyota Corolla er verdens mest solgte, med et salg som har bikket 40 millioner.

Passaten blir også ganske så ny i sommer, med blant annet oppdatere drivverk, lys, assistenter og infotainment.

Vi vet også at Corolla endelig returnerer tilbake til Europa, og jeg mener bestemt at jeg også leste noe om en ny Abba-plate for en liten stund siden (eller var det bare en drøm?).

Ring, ring, er det 1973 som er på tråden, mon tro?

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,613FansLik
72FølgereFølg
84FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker