Oslo Motor Show er avlyst

Oslo Motor Show hadde tidligere i sommer et lite håp om at årets store begivenhet kunne bli arrangert, men ettersom det er lite bedring i korona-situasjonen innser de nå at det blir umulig.


For norske bilentusiaster er høsten beste eventyr helt klart Oslo Motor Show (OMS), som har bygd som opp til å bli en skikkelig publikumsfavoritt med kjøretøy fra Norge, Norden og faktisk hele Europa.

Bilutstillingen har da også vokst voldsomt på de 10 årene det har blitt arrangert, og i fjor var det hele 44.000 innom showet under den travle oktober-helga.

‒ Dette er et publikums-arrangement, så vi kan ikke legge noen alternative planer for å få dette gjennomført på en nedskalert måte. Det blir enten et fullt show eller ingenting, sa da også messegeneral Tommy Larssen i mai.

Da var koronatallene på vei ned, og han hadde et reelt håp om å fortsatt kunne arrangere OMS.

Men som vi vet går den nå gale veien, og fortsatt er det ikke åpnet for menneskemengder på mer enn 200 personer. Dermed har ikke Oslo Motor Show noen andre muligheter enn å avlyse årets happening.

‒ Vi vet at mange utstillere og besøkende er fryktelig skuffet nå. Vi deler deres frustrasjon og hadde lagt til grunn at Oslo Motor Show kunne gjennomføres i oktober som planlagt fram til regjeringen endret spillereglene, sier prosjektlederen.

OMS har selvsagt planlagt store deler av årets utstilling allerede, men mange av disse får en ny mulighet til å vise fram sine doninger under neste års show.

‒ Vi er svært lei oss for at vi ikke kan åpne dørene våre for utstillere og besøkende disse oktoberdagene, men denne situasjonen rår vi ikke over og må forholde oss til forskriften regjeringen har nedfelt. Regjeringen valgte i juni å endre covid-19-forskriften til også å omhandle varemesser.

Også for Larssen og resten av gjengen bak Oslo Motor Show er dette selvsagt en skikkelig nedtur, men nå gjelder det bare å se framover.

Og planleggingen fram mot neste Oslo Motor Show allerede i gang. Den går forhåpentlig som normalt, og allerede nå kan du bare å sette av den siste helgen i oktober 2021 for en tur til Oslo og Lillestrøm.

Og vi kan alltids trøste oss med bildene fra fjorårets Oslo Motor Show, for vi alle trenger en liten oppmuntring i disse koronatidene.

Les også:

Les mer om:

Nyheter