Annonse
HjemElbilerOppjusterer rekkevidden på Mustang-inspirert elbil

Oppjusterer rekkevidden på Mustang-inspirert elbil


Tidligere har Ford uttalt at den kommende Mustang-inspirerte elbilen vil få en rekkevidde på minst 480 kilometer, men oppjusterer nå dette til 600 kilometer.

Ford har valgt en særegen løsning for å møte den framtidige etterspørselen av elbiler, og den amerikanske produsenten har opprettet en egen avdeling kalt Team Edison som skal utvikle nye elbiler for det globale markedet.

Dette «laget» har fått alle fullmakter til å kunne operere mer innovativt for raskt å kunne utvikle elektriske biler for et marked som er i kraftig vekst, og har allerede i fjor høst kom det første signalet på hva som er på gang.

En elbil inspirert av selveste Mustang.

Bildet som vi har gjort litt lysere enn det originale avslører ikke altfor mye, kan vi se at bilen er utstyrt med de tredelte baklyktene vi kjenner fra den ikoniske modellen.

Saken fortsetter under Annonsen

Men det er ikke snakk om en elektrisk versjon av Mustangen.

Ford lager den første rene elbilen som en sportslig SUV, og de har så store forventninger til den at de allerede har åpnet for reserversjon.

‒ Vi ser frem til Fords meget spennende helelektriske bil som kommer i 2020. Dette blir en sportslig og anvendelig elektrisk SUV som viderefører de meget gode kjøreegenskapene som Ford alltid har vært kjent for, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Han er spesielt fornøyd med nyheten om den nye elbilens rekkevidde, som altså tidligere ble beskrevet «til over 480 kilometer».

‒ Med en fantastisk god rekkevidde på opptil 600 kilometer vil Fords nye elbil være et reelt alternativ for alle de som i dag opplever at mange av elbilene på markedet må lades for ofte til at de i praksis er et godt alternativ til biler med tradisjonell forbrenningsmotor. Dette vet vi er en god nyhet som norske kunder vil sette pris på.

Nyheten om den oppjusterte rekkevidden kom under et arrangement i Amsterdam kalt «Go Further», hvor Ford annonserte en elektrifisert satsing som ikke teller mindre enn 16 modeller.

Dette inkluderer nye versjoner av Kuga både som ladbar hybrid, fullhybrid og mildhybrid, 8-seteren Tourneo Custom og den store SUVen Explorer som ladbar hybrid, og en helt ny helektrisk utgave av 2-tonns Transit.

Produsenten kommer også med hybrider av Mondeo og Tourneo.

‒ Ford investerer mer enn 100 milliarder kroner i elektrifisering og vil lansere en eller flere elektrifiserte varianter av alle nye og eksisterende modeller – alt fra 48 volts hybrid, hybrid, ladbar hybrid og helelektrisk – vi må gi kundene mulighet til å kunne velge det som passer dem best – vi kaller det «power of choice» sier Berg.

For å få fortgang i den elektriske utviklingen har Ford altså opprettet en egen avdeling, og Team Edisons styrke skal være raske beslutninger og gode løsninger.

Dette har også ført den ferske avdelingen til Norge, et viktig utviklingsland når det kommer til elbiler.

‒ Norske kunder er kanskje de mest erfarne elbilkundene i verden. I tillegg har vi et svært skiftende klima. Dette gir verdifull kunnskap som Ford tar med seg når vi nå for alvor satser på framtidens løsninger. Ford Motor Norge har også samarbeidet tett med Team Edison som har gjort en rekke undersøkelser og studier i Norge. Vi er dypt involvert i utviklingen av Fords elektrifiserte biler, påpeker administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Merket har tidligere uttalt at de komme med 40 elektrifiserte biler innen 2022, hvorav 16 skal være rene elbiler.

Og en av disse er altså inspirert av Mustangen, som får en rekkevidde på 600 kilometer.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse