Annonse
Hjem Nyheter Oi, en GT fra McLaren

Oi, en GT fra McLaren

McLaren har sportsbiler, supersportsbiler og ultimate biler. Og nå også en ekte GT.

Den britiske produsenten har vært ganske så grei og delt opp bilene sine i tre grupper som faktisk er mulig å forstå, noe jo ikke alle er så flinke til.

Hos McLaren begynner bilene med serien som er kalt «Sports», farten og prisen økes et hakk med «Super», og for de aller rikeste av oss avrundes det hele med en serie kalt «Ultimate». Ganske så oversiktlig, og de fleste skjønner forskjellen mellom de tre seriene.

En annen benevnelse som ofte er brukt på en spesiell type sportsbil er GT, men slike biler er ikke kun sportsbiler som mange kanskje tror. For du tar ikke en ren sportsbil ut på langtur, for disse er ofte designet for å kjøre raskt rundt en bane og ikke sluke mil komfortabelt på landeveien.

Her kommer GT inn.

Saken fortsetter under Annonsen

Dette er en forkortelse grand touring, som kan oversettes til langkjøring. Grand Tourer, Gran Turismo på italiensk, er altså sportslig biler som er ment for landeveien. Normalt kommer disse som coupé, og da med både to og fire dører.

Ingen av bilene i de tre seriene til McLaren kan betegnes som GT-biler, selv om McLaren faktisk prøver å forvirre oss mest mulig. De fortjener skryt for de tre hovedgruppene, og tyn for alle modellene i gruppene.

For her er det et virvar uten like, og i sportsserien som består av seks modeller finner vi også en som heter 570 GT. Men hva enn McLaren hevder er det kun en variant av 570-modellene, og ingen langdistansemodell.

McLaren kaller også den kommende hyperbilen Speedtail for en «hyper-GT», så vi får se om det faktisk blir tilfelle.

Uansett så har de nå klar den aller første ekte GT-modellen, for sikkerhetsskyld bare kalt McLaren GT.

Denne:

Bilen ser helt klart ut som en McLaren, men ifølge britene er dette en skikkelig GT-modell med en oppbevaringsplass på totalt 570 liter og en toppfart på 326 km/t – en veldig grei GT-kombinasjon.

McLaren vil altså ha tak i de velmidlende GT-kundene, og er raske til å understreke at det er mulig å ta med seg en golfbag eller to par med 185 cm lange ski samt skisko i en McLaren GT, så da skjønner vi hvor de vil.

Se bilde av golfbagen i kofferten i bildeserien helt nederst.

De har selvsagt slengt inn ting som er viktig i en GT, som mange høyttalere, stor berøringsskjerm og alskens teknologi som man kan finne i biler til for eksempel Aston Martin og Porsche.

Størrelsen tilsier iallfall at dette faktisk er en GT, for med sine 4,7 meter er den lengre enn noen av de andre bilene i sports- og supersportserien.

Lengden får også følge av bredden som bikker 2 meter, og med diverse sensorer som leser underlaget og justerer opphenget lynraskt så bør dette gjøre den til en komfortabel bil ute på landeveien.

Men vi snakker altså om en McLaren, så det viktigste er jo hva som er under panseret og hvor fort den forflytter seg – GT eller ei.

Motoren er en 4.0-liters twinturbo V8 med 620 hestekrefter, mens en 7-trinns kasse leverer kreftene til bakhjulene.

Dette sørger for å sende GT fra 0 til 100 km/t på 3,2 sekunder, mens 0-200 km/t gjøres på 9,0 sekunder.

Bremsingen går også unna, og fra 200 til 0 bruker den 127 meter og fra 100 km/t stopper den på 32 meter.

Det er altså en sportsbil, men ikke av de aller mest ville McLaren har kommet med.

Men så er det jo en GT for landeveien, og på tampen kan vi jo slenge med forbruket også. Ved kombinert kjøring bruker den 1,19 liter på mila, og du bør klare å legge bak deg ganske så mange mil før du må stoppe for å tanke.

Prisen er satt til 163.000 pund i England, så billig er den ikke. Men, igjen, vi snakker jo tross alt om en McLaren.

En GT fra McLaren.

Her er flere bilder:

Les også:

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,778FansLik
84FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker