Annonse
Hjem Elbiler Nytt navn, ny rekkevidde og ny pris

Nytt navn, ny rekkevidde og ny pris

Kia e-Soul er nå rett rundt svingen, og får nye rekkevidder og oppjusterte priser.

Den kompakte crossover-modellen Kia Soul har akkurat rundet ti år, mens den elektriske varianten basert på 2. generasjonen traff markedet for fem år siden. Nå blir denne litt ny, og får både et nytt navn, større elmotor ‒ og en stivere pris.

Dagens elversjon heter Soul Electric, og har ifølge produsenten en rekkevidde på 250 kilometer (den gamle målestandarden) og starter på 256.900 kroner.

Kia gjorde om sin navnestandard med Niro Electric, som nå heter e-Niro. Dette følger de også opp med den nye Soul Electric, som nå heter e-Soul.

Men som med e-Niro er det mer enn navnet som er nytt.

Saken fortsetter under Annonsen

Kia e-Soul får to nye batteripakker, en på 39,2 kWh og en på 64 kWh. Også e-Niro har disse to batteriene.

Den minste med 136 hestekrefter er nå målt etter den nye standarden kalt WLTP, og har ifølge denne en rekkevidde på 276 kilometer. Så i realiteten har denne fått betraktelig bedre rekkevidde enn den utgående modellen.

Prishoppet er heller ikke så gærnt, og den aller billigste e-Soul kalt Classic lander på 279.900 kroner ‒ 23.000 kroner opp fra dagens rimeligste versjon.

Men det finnes også to andre versjoner, og da spretter prisene ganske til værs. Active starter nemlig på 310.900 kroner, mens Exclusive har en utgangspris på solide 326.900 kroner.

Den største batteripakken er tilsvarende den som sitter i e-Niro og Hyundai Kona electric, noe som betyr 64 kWh og 204 hestekrefter.

Her er rekkevidden opplyst til å være inntil 452 kilometer, og havner dermed i samme beite som langdistanseversjonene av e-Niro og Kona electric.

Denne kommer kun i to versjoner, Active og Exclusive. Active har en startpris på 349.900 kroner, mens toppversjonen Exclusiv begynner på 365.900 kroner. Det er for eksempel 30.000 kroner mer enn den billigste Kona electric, og drøyt 11.000 kroner mindre enn e-Niro.

Nye e-Soul er ventet til norske forhandlere i sommer, og om alt går etter planen skal de første kundeleveringene starter enten i juli eller august.

‒ Det er veldig gøy å lansere nok en elbil med kul design og god rekkevidde, sier Irene Solstad, administrerende direktør for Kia i Bertel O. Steen.

‒ Soul Electric har vært en av våre bestselgere siden den ble lansert i 2014, og vi har nå fått en ny generasjon som har blitt større, har mer utstyr og enda tøffere design enn utgående modell. Bilen er godt utstyrt allerede fra innstegsmodellen, og elektrisk rekkevidde er inntil 452 kilometer, legger hun til.

Du får altså mer enn en bedre rekkevidde med på kjøpet av e-Soul. Importøren opplyser at noe av det nye utstyret inkluderer «LED nær- og fjernlys, adaptiv cruisekontroll, elektrisk seter foran, head-up-display, forberedt for appen Kia UVO (selve app lanseres på et senere tidspunkt), 10.25-tommers multimedieskjerm, skiltleser, takrails som er godkjent for last på 100 kilo., lydsystem fra Harman Kardon med 10 høyttalere inkludert subwoofer og LED-stemningslys på dørsider foran».

I tillegg kommer alle versjonene med flere førerassistenter, deriblant automatisk nødbremsesystem med fotgjengergjenkjenning, filskiftholder, blindsonevarsel med varsling for kryssende trafikk bak ved rygging og tretthetsvarsel til fører.

Modellen har også vokst seg større, og er 55 mm lenger enn forrige modell. Den har også fått nye designdetaljer, men har beholdt sin gjenkjennelige form. Bagasjerommet rommer 315 liter, men ved å slå ned baksetene spretter dette opp til solide 1.339 liter.

Her er flere bilder av den nye e-Soul:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,715FansLik
80FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker